Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Een duiker op mars van Lander Deweer en Jan Swerts (met giveaway)

Vandaag is het de Europese Tourettedag waarmee aandacht wordt gevraagd voor het Syndroom van Gilles de la Tourette. Voor het boek 'Een duiker op Mars' gingen auteurs Lander Deweer en Jan Swerts op zoek naar de consequenties van dit syndroom in het dagelijks leven van een achtjarige. Op Hebban lees je een Sneak Preview en maak je kans op een exemplaar van het boek!

Met Jan Swerts, de vader van de achtjarige Jef, als gids begint Lander Deweer aan een zoektocht naar de grenzen van het normale. Al snel ontspint zich een intrigerende ontdekkingsreis in binnen- en buitenland. Langs Mozart, David Beckham en Robin Williams. Muzikanten, sporters, bedrijfsleiders, fotografen, neurologen, psychiaters, treinbestuurders en zelfs een duiker met Gilles de la Tourette. Het resultaat is te lezen in het ontroerende boek Een duiker op Mars.

Al bij zijn eerste ontmoeting met de achtjarige Jef raakt Lander Deweer verstrikt in een web van vooroordelen. Jef heeft een zware vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette, maar hij vloekt niet en slaat zijn armen niet wild in het rond. Hij ziet er vrij normaal uit. Helemaal anders dan Lander zich op basis van de verhalen van zijn vriend Jan Swerts, de vader van Jef, had voorgesteld. Hij vraagt zich af: ben ik zelf wel normaal? Want waar ligt de grens tussen gek en normaal? En wie beslist tot welk kamp je behoort? Een op de honderd heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. In België komt dat neer op een groep van 110.000 mensen, ofwel de bevolking van een stad als Brugge of Leuven. Maar waar zitten ze verstopt? Hoe komt het dat we zo weinig over het syndroom weten en waarom is ons beeld zo karikaturaal? Jef wil later duiker worden. Is die droom bereikbaar? Welke andere mogelijkheden heeft hij?

Lees hier de Sneak Preview

Een duiker op Mars is verschenen bij Uitgeverij Polis. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Win!

Ben je na het lezen van de Sneak Preview geïnteresseerd geraakt in deze bijzondere belevingswereld? Op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van Een duiker op Mars. Bekijk het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Een duiker op mars van Lander Deweer en Jan Swerts (met giveaway)

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken