Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Een fijne neus voor liefde van Stacey Lee + giveaway

Liefdesdrankjes maken terwijl je zelf ab-so-luut niet verliefd mag worden: het is het lot van de 16-jarige Mimosa in ‘Een fijne neus voor liefde’ van Stacey Lee. Benieuwd naar deze moderne YA-roman met een vleugje magisch-realisme? Lees de voorpublicatie én maak kans op het boek!


'De meeste mensen weten niet dat liefdesverdriet naar bosbessen ruikt.'  

Stacey Lee is als kind van een derde generatie Chinees-Amerikanen geboren en opgegroeid in Zuid Californië. Ze studeerde rechten, maar gooide na een paar jaar haar carrière om en koos voor een baan als schrijver. Toch gebruikt ze haar kennis van het recht én haar eigen ervaringen en die van haar familie als niet-blanke inwoners van de VS nog regelmatig voor het schrijverscollectief We Need Diverse Books, dat strijdt voor een grotere diversiteit aan gender, ras en seksualiteit in Young Adult-boeken.  

In haar YA-roman Een fijne neus voor liefde zet Lee dan ook een verfrissende multiraciale cast neer, waaronder de het hoofdpersonage Mimosa: dochter van de laatste aromateur op aarde – en zelf beheerst ze die gave ook. Zowel moeder als dochter hebben een uitzonderlijk reukvermogen dat ze inzetten om liefdesdrankjes te maken en zo mensen bij elkaar te krijgen. Maar: zodra Mimosa zelf verliefd wordt, zal ze haar gave verliezen. En dat terwijl ze stiekem verlangt naar een ‘normale’ jeugd op een high school, mét een vriendje… Natuurlijk komt ze in de verleiding als ze per ongeluk een elixer aan de verkeerde vrouw geeft en de enige die haar kan helpen deze fout te herstellen de zoon van de inmiddels zwaar verliefde vrouw is.  

Susan van der Klugt, redacteur bij Harper Collins, tipte deze roman die op 14 juli verschijnt eerder al op Hebban en zei:

Een fijne neus voor liefde is een warm, verbeeldingsrijk, grappig en romantisch coming-of-age-verhaal. Naast alle boeken over jongeren met heftige problemen, leest dit boek als een wandeling door een zomerse bloemenweide, iets waar je af en toe gewoon enorme behoefte aan kunt hebben. Wat overigens niet wil zeggen dat er niets belangrijks aan bod komt. De moeizame moeder-dochterrelatie zal voor velen herkenbaar zijn.’    

Benieuwd naar deze hedendaagse roman met een vleugje magie en fantasie? Lees gauw een fragment!    

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Winactie

Trek jij je neus niet op voor een YA-roman over het brouwen van liefdeselixers? Dan val je met je neus in de boter: Hebban geeft namelijk vijf exemplaren weg van Een fijne neus voor liefde. Doe hier mee aan de winactie.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Een fijne neus voor liefde van Stacey Lee + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Stacey Lee

Stacey Lee

Stacey Lee is een Chinees-Amerikaanse YA-schrijfster. The Secret of a Heart...

Gesponsorde boeken