Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Sneak preview: Een jaar met jou (met leesclubinschrijving)

Redacteur Lisanne van Harper Collins zegt over de roman Een jaar met jou: 'Ik geloof niet dat je dit boek kunt lezen zonder een traantje te laten, maar dat kun je ook niet zonder af en toe te grinniken.' Daarnaast meldt ze dat het boek vol zit met literaire en culture referenties. Heerlijk! Deze debuutroman van Julia Whelan verschijnt morgen en wij bieden 15 lezers de kans op een gratis exemplaar met als doel het boek uitvoering met elkaar te bespreken in een Hebban Leesclub.

De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal haar een plek wachten in het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur. Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie - en Ella's toekomst - volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug? Een onvergetelijke roman over een vastberaden jonge vrouw, een onweerstaanbare man en de liefde die hen onherroepelijk zal veranderen.

Ik schrik een beetje paniekerig wakker wanneer de bus waar ik op Heathrow in ben gestapt zo abrupt tot stilstand komt dat het boek van mijn schoot op de grond valt. Terwijl ik het snel weer opraap, dwing ik mijn slaperige ogen het uitzicht door het panoramaraam voor me in me op te nemen. Ik was boven op de voorste rij gaan zitten, vast van plan onderweg naar Oxford niets van het Engelse landschap te missen. En toen ben ik in slaap gevallen.

Door de watten in mijn hoofd tuur ik naar buiten. Een sjofele bushalte voor een telefoonwinkel. Ik zoek naar een straatnaambordje om erachter te komen waar ik ben. In het informatiepakket van de universiteit stond dat ik op High Street bij de halte Queens Lane moest uitstappen. Dat kan niet hier zijn. Ik kijk eens achterom en niemand maakt aanstalten uit te stappen, dus laat ik me ook maar weer tegen de rugleuning zakken.

Lees hier een fragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Hebban Leesclub

WIl je dolgraag verder lezen na dit fragment? Schrijf je dan in voor de Hebban Leesclub en maak kans op een exemplaar van Een jaar met jou!Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Een jaar met jou (met leesclubinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Een jaar met jou

21 volgers

Welkom bij de leesclub rond de roman Een jaar met jou, van Julia Whelan (Uitgeverij Harpercollins Holland). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...

Gesponsorde boeken