Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Een makkelijk kind van Mireille Geus

Mireille Geus is bekend als kinderboekenschrijfster, schrijfcoach en docent. Haar jeugdboeken werden in maar liefst negen landen uitgegeven. Met haar nieuwe boek 'Een makkelijk kind' schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Uitgeverij Nieuw Amsterdam geeft het volgende week uit, maar op Hebban lees je nu alvast een Sneak Preview!

Willemijn en Parel zijn twee studentes die in België op een luxe villa met sauna mogen passen. Voor Willemijn is dit een kans om de band met haar vriendin weer stevig aan te trekken. Parel is ontzettend goed in het verzinnen en vertellen van verhalen, precies de afleiding die Willemijn zo goed kan gebruiken. Als het tweetal
's avonds bij de villa arriveert heeft het vertrekkende echtpaar nog een vreemd verzoek: of de studentes niet alleen op hun huis willen passen, maar ook op hun kind dat boven al ligt te slapen.

Weliswaar met tegenzin gaan Parel en Willemijn akkoord met het voorstel. Maar wat ze nog niet weten is dat hun vriendschap hierdoor behoorlijk op de proef zal worden gesteld. De volgende ochtend blijkt het kind namelijk verdwenen te zijn...

'Wat een rijke roman is dit! Niet alleen zo geestig en verrassend, maar ook een overtuigende ode aan hoe mensen elkaar verhalen vertellen en een sterk pleidooi voor fantasie. Daarbij nog de mooie tegenstelling tussen de twee vriendinnen - Willemijn nuchter, Parel de verhalenverteller - die perfect wordt ingezet tijdens de climax van het verhaal: Mireille Geus beheerst haar vak. Ik hoop op veel meer van haar hand.' -Janneke Louman (redacteur Uitgeverij Nieuw Amsterdam)

Benieuwd naar Een makkelijk kind ?


Lees hier een voorpublicatie 

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer veelbelovende romans in februari en maart

God is klein geschapen van Tim Foncke (25 februari, Lebowski)
Na zijn succesroman De huidkleurige neger heeft schrijver Zaman van Mansbrugge - tegen de wil van zijn literair agent in - besloten zijn schrijverscarrière aan de wilgen te hangen. Zijn dagen brengt hij bierdrinkend door in de lokale krantenwinkel. Hij raakt in de ban van het meisje Melanie. Zal zij Zaman bij de afgrond kunnen weghouden?Manderley voor altijd van Tatiana de Rosnay (26 februari, Ambo Anthos)
Wat is er bekend over Daphne du Maurier, over haar hartstochtelijke ambities en haar nauwe band met Frankrijk? En wat weten we over de verwevenheid van haar werk en leven? In Manderley voor altijd schetst De Rosnay een fascinerend portret van een vrouw wier leven net zo mysterieus was als haar werk.Dublinezen van James Joyce (1 maart, Athenaeum)
Het bewonderenswaardige debuut van een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw. Ooit werd Dublinezen beschouwd als een controversieel en gevaarlijk boek. Men schrok terug voor het rauwe realisme waarmee Joyce het alledaagse leven in Dublin beschrijft. In vijftien verhalen geeft hij een indrukwekkend en compromisloos beeld van echte, arme mensen en hun dagelijkse beslommeringen.


Op een nacht van Anne Eekhout (1 maart, De Arbeiderspers)
In het Gebouw, een tehuis waar onredelijkheid en onuitsprekelijk lijden de boventoon voert, is James de enige gevangene. Maar als hij slaapt verandert alles. Dan bevindt hij zich in een werkelijkheid waarin hij is getrouwd met Ana en een dochtertje, Penelope, heeft. Als zijn dochtertje plotseling verdwijnt wordt James' ergste vrees bewaarheid en verliest hij meer en meer de grip op de werkelijkheid. Maar welke werkelijkheid?


Gaan, ging, gegaan van Jenny Erpenbeck (4 maart, Van Gennep)
Na jarenang literatuur gedoceerd te hebben aan de universiteit, is Richard zojuist met pensioen gegaan. Op zoek naar invulling van zijn nieuwe leven volgt hij het nieuws over de vluchtelingen op de voet. Hij zoekt contact met deze mensen om antwoorden te krijgen op zijn vragen en tekent de verhalen van de vluchtelingen op. Maar ook zij hebben vragen, alleen heeft Richard daar niet altijd een antwoord op.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Een makkelijk kind van Mireille Geus

 

Gerelateerd

Over

Mireille Geus

Mireille Geus

Mireille Geus (1964) is schrijver, docent schrijven en schrijfcoach. Ze schreef ...

Gesponsorde boeken