Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Een nacht op het strand van Elena Ferrante + giveaway

Elena Ferrante wilde een kinderboek schrijven en vond inspiratie in een van haar eigen romans: De verborgen dochter. Daarin steelt de volwassen hoofdpersoon tijdens een strandvakantie de pop van een meisje. In Ferrante’s jeugddebuut Een nacht op het strand staat deze pop weer centraal.


De mysterieuze Elena Ferrante (naar wier ware identiteit nog altijd gegist wordt) werd wereldberoemd met haar reeks Napolitaanse romans, waaronder De geniale vriendin. Vóór het verschijnen van die serie schreef ze echter ook al een tweetal romans, waaronder De verborgen dochter. In datzelfde boek vond de schrijfster inspiratie voor haar eerste kinderboek La spiaggia di notte, dat in 2007 in Italië verscheen. Een decennium later is deze uitgave ook naar het Nederlands vertaald door Marieke van Laake en vanaf 6 juni ook hier in de boekhandel te vinden.  

De hoofdpersoon in De verborgen dochter steelt tijdens een strandvakantie de pop van een meisje. In Een nacht op het strand, met illustraties van Mara Cerri, vertelt Ferrante vanuit het perspectief van de pop een spannend, duister en fantasierijk verhaal dat, gelukkig, goed afloopt.  

Over Een nacht op het strand

Celina is een pop en ze is achtergelaten op het strand door Mati, het meisje dat Celina al vanaf haar geboorte heeft en overal mee naar toe sleept. Ze zijn onafscheidelijk, maar sinds Mati een katje heeft, kijkt ze minder naar Celina om. Die voelt zich in de steek gelaten en wacht vergeefs tot Mati haar komt zoeken. Maar de avond valt en Celina is alleen en bang. Ze wordt opgeraapt door de Wrede Badmeester van Zonsondergang, die niet veel goeds in de zin heeft. Bovendien gaat in de nacht Celina’s fantasie met haar aan de haal. Maar eind goed al goed: wanneer de zon opkomt wordt ze teruggebracht naar Mati en is alle leed geleden.

Benieuwd? Lees en bekijk een fragment via onderstaande button!    

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil jij samen met je kind genieten van de vertelkunst van Elena Ferrante? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op een exemplaar!  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
391 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Een nacht op het strand van Elena Ferrante + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Elena Ferrante

Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haa...