Hebban vandaag

Nieuws /

Sneak preview: een nieuw wetenschappelijk avontuur van Bill Bryson

door Hebban Crew 2 reacties
Auteur Bill Bryson, bekend van 'Een kleine geschiedenis van bijna alles', neemt de lezer opnieuw mee op reis langs een wetenschappelijk onderwerp dat hij tot in de kleinste details en grootste patronen weet vast te leggen. In zijn nieuwste boek draait het allemaal om het menselijk lichaam.

‘We brengen ons hele leven door in dit ene lichaam. Maar de meeste mensen hebben geen idee hoe we er van binnen uitzien. Mijn doel met dit boek is simpel: ik wil begrijpen hoe het precies zit met dat wonderlijke wezen dat we “ik” noemen.’ – Bill Bryson.

Bill Bryson

De auteur is een goede bekende van elke non-fictie lezer met een voorkeur voor (populaire) wetenschap, of het nu amateurs of professionals zijn. Met zijn gave om gedetailleerd en toch onderhoudend te vertellen over alles dat hem enthousiast maakt, trekt hij ook de lezer in zijn wereld vol verwondering mee. Van Een kleine geschiedenis van bijna alles verkocht hij inmiddels meer dan 125.000 exemplaren. 

Bryson combineert zijn liefde voor de wetenschap met reizen en geschiedenis, waarover hij ook meerdere boeken heeft geschreven, zoals TegenvoetersHet wonderbaarlijke leven van de Thunderbolt Kid, De zomer van 1927 en De weg naar Little Dribbling. Ook kwam in 2013 in vertaling het boek Een huis vol uit, over alledaagse huishoudelijke voorwerpen en hoe deze zijn ontstaan. Waarom heeft een vork vier tanden, en hoe is het concept van de 'hal' ontstaan? Geef Bill Bryson een onderwerp, en hij vertelt je ales waarvan je nooit had gedacht het te willen weten.

Het lichaam

Bill Bryson toont in Het lichaam dat er geen wonderbaarlijker verhaal bestaat dan dat van ons eigen lichaam. In zijn bestseller Een kleine geschiedenis van bijna alles maakte Bill Bryson de wetenschap over het ontstaan van de wereld op onweerstaanbare wijze toegankelijk voor miljoenen lezers. Nu richt hij zijn aandacht op de kleinste eenheid van ons bestaan: onszelf.

Want elk mens is een universum op zich, bestaande uit 37,2 biljoen cellen. Als je elke streng DNA uit onze cellen achter elkaar zou leggen, zou dat een lint opleveren van 16 miljard kilometer. We worden bewoond door 40 000 soorten microben. En hoe vaak denk je dat je per dag met je ogen knippert? Het antwoord: 14 000 keer, waardoor we zo’n 23 minuten per dag met gesloten ogen doorbrengen.

In Het lichaam neemt Bryson ons mee op een fascinerend avontuur van kop tot teen. Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend, vol humor: dit is Bill Bryson op zijn best.

Leesfragment

Het lichaam belooft een boek te worden zoals alleen Bill Bryson ze kan schrijven. Zelf lezen? Hebban heeft een sneak preview voor je klaarstaan:

Lees hier een sneak preview van Het lichaam

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Interview met Audible

Wil je kans maken op dit boek? Doe ook mee aan de winactie!Over de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: een nieuw wetenschappelijk avontuur van Bill Bryson

 

Gerelateerd

Over

Bill Bryson

Bill Bryson

Bill Bryson is een Amerikaanse schrijver. Hij schrijft zowel reisboeken, boeken ...


Gesponsorde boeken