Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul (met winactie)

door Hebban Crew 2 reacties
Na zes jaar komt Lieneke Dijkzeul, die ook wel de Nederlandse Henning Mankell wordt genoemd, met een nieuw deel in de Paul Vegter-serie. In 'Een vorm van verraad' zet een aanval op de rechtsstaat alles op zijn kop. Deze actuele thriller, vol psychologische spanning verschijnt morgen, maar bij ons kun je alvast de eerste pagina’s lezen. We mogen vijf exemplaren weggeven, doe je mee?

‘Als de titel “koningin der thrillers” beschikbaar komt, is Dijkzeul de beste kandidaat.’ – Trouw

Over het boek

Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul is het nieuwe deel in de serie over inspecteur Paul Vegter. Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief met de boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin ook zijn collega en aanstaande vrouw Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen. Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega’s in uniform – als er vanuit een rijdende auto een automatisch wapen op hen wordt gericht.

‘Zelfs wanneer het verhaal afgelopen is, snakt de lezer naar meer. Het boek is spannend. Het heeft psychologische diepgang en de plot is doordacht. Kortom, het stimuleert de lezer om zich ook op de andere boeken van Lieneke Dijkzeul te storten.’ – Kathleen Scheers over Wat overblijft (****)

Lees meer op Hebban

We hebben op Hebban al flink wat geschreven over Lieneke Dijkzeul en haar boeken. Zo stelden we een dossier op over haar thrillerdebuut De stille zonde, het eerste deel uit de Paul Vegter-serie. Ook maakten we tijdens de Thriller Tiendaagse 2019 een dossier over Paul Vegter, de hoofdpersoon uit dit boek. 

Over de auteur

Lieneke Dijkzeul (1950) schrijft literaire thrillers, kinderboeken en scenario’s. Met De stille zonde deed zij in 2006 haar intrede als thrillerauteur, het boek werd onthaald als een ‘droomdebuut’. Al haar thrillers met inspecteur Paul Vegter in de hoodfrol zijn genomineerd geweest voor diverse prijzen, zoals De Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Crimezone Thriller Award.

Leesfragment

Benieuwd naar dit langverwachte nieuwe boek? Lees hier een fragment:

Lees een fragment uit Een vorm van verraad

Winactie

Wil jij kansmaken op een van de 5 exemplaren van Een vorm van verraad? Ga dan snel naar de winactie en laat je gegevens achter. Misschien ben jij wel een van de gelukkige winnaars!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul (met winactie)

 

Gerelateerd

Over

Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (1950) schrijft kinderboeken, thrillers en scenario’s. Met De...


Gesponsorde boeken