Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Maartje Wortel (1982) werd tijdens haar studie van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot het meest kenmerkende gezicht van haar generatie. Ze won de Anton Wachterprijs en de BNG Literatuurprijs. 'Er moet iets gebeuren' is het eerste boek dat verschijnt bij Das Mag Uitgevers.

'Minder boeken AUB' is het motto van de nieuwe uitgeverij Das Mag, voortgekomen uit het succes van het literaire tijdschrift Das Magazin. Per jaar zullen slechts tien tot vijftien titels bij de uitgeverij verschijnen, in tegenstelling tot de 200 titels die grote uitgeverijen jaarlijks publiceren. Auteurs die zich in ieder geval aan het fonds binden zijn onder andere Walter van den Berg, Lize Spit, Jelle Brandt Corstius, Charlotte Mutsaers en Maartje Wortel.

Op dinsdag 17 november wordt uitgeverij Das Mag in Paradiso gelanceerd. Als startkapitaal had de uitgeverij 150.000 euro nodig, die geworven moest worden door 3000 medeoprichters die minimaal vijftig euro investeerden. Met nog één dag te gaan staat de teller op de website van Das Mag inmiddels op 2731, nog 269 oprichters te gaan dus. Het eerste boek dat de uitgeverij uitgeeft is de verhalenbundel van Maartje Wortel, Er moet iets gebeuren.

In deze bundel probeert een echtpaar hun dode hond tot leven te wekken, ontregelt de komst van nieuwe buren een heel gezin en wordt de schrijver op een reis naar Istanbul verliefd op een barmeisje, terwijl in Nederland haar vriendin op de bank wacht. Wortel speelt een ingenieus spel met haar lezers en is genadeloos persoonlijk: ze richt zich tot haar ex-geliefdes, haar huidige vriendin, haar redacteur en de lezer. Duidelijk wordt dat de taal machteloos is en toch ons enige wapen tegen de tijd: “Er zijn in het leven meerdere momenten waarvan je zegt dat je ze niet zult vergeten, maar zonder taal vergeet je ze op den duur toch.”

Lees hier een voorpublicatie 

 Sneak Preview Winter

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel

 

Gerelateerd

Over

Maartje Wortel

Maartje Wortel

Maartje Wortel (1982) won in 2007 de Write Now!- wedstrijd voor literair talent....