Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Geest en beest (met giveaway)

door Hebban Crew 1 reactie
Op 30 oktober verschijnt bij Uitgeverij Aspekt de vierde Berlijn-thriller van auteur Marianne Vogel. Geest en beest is een literaire thriller over Berlijn, Weimar en Buchenwald, een sterke thriller over haat, liefde en compassie die zich in het hart boort. Het gaat om goed versus fout en het gevaar van clichés. Op Hebban lees je nu alvast een sneak preview én maak je kans op een exemplaar van het boek!

Geest en beest

Een foute vader. Dat is de erfenis waar Sigrid, Leo en Emil mee worstelen. Als SS-officier heeft hun vader in de Tweede Wereldoorlog ooit een kostbaar inktstel van Goethe uit Leiden gestolen. Nu komen de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends het bij hen in Berlijn opsporen.
Tijdens hun onderzoek krijgen Bank en Arends te maken met echo’s van de oorlog. Ze worden geconfronteerd met de tragiek van de Joodse wijk in Berlijn en met nabestaanden van Nederlandse Buchenwald-gevangenen. Tevens worden Sigrid, Leo en Emil levensgevaarlijk bedreigd. Is dat vanwege het inktstel of hun vaders verleden? En aan welke kant staan zij eigenlijk? Het antwoord op die laatste vraag blijkt zowel verbluffend als glashelder te zijn.

Goed vs. fout

Op iemands vraag hoe Auschwitz in vredesnaam heeft kunnen gebeuren, antwoordt Vera Knecht, de directeur van Gedenkplaats Buchenwald: 'Eigenlijk is die vraag een manier om te zeggen dat jij zelf nooit zo’n moordenaar zou kunnen zijn. Dat is helaas een misvatting. De echte vraag is hoe het in vredesnaam kan dat die moordenaars zo op jou lijken.’

We kunnen niet zien wie de twee mannen zijn, want ze hebben hun capuchons zo ver over hun voorhoofd getrokken dat hun gezicht in het donker blijft. Frits trapt de man die Emil sloeg vanaf de zijkant in zijn nieren. Met een krijs die door merg en been gaat valt de man tegen een struik aan en grijpt naar zijn flank, zodat hij Emil moet loslaten. Vanaf de kant van de straat valt er wat licht op zijn gezicht. Het is de man met het snorretje.
De andere kerel draait zich dreigend naar ons toe en maakt zich breed. Zijn gezicht blijft verborgen in de schaduw van zijn capuchon. Een misselijkmakende angst golft door me heen. Waar zijn we in verzeild geraakt?
Dan haal ik diep adem. Concentreer je, houd ik mezelf voor, je weet wat je moet doen. Ik voel mijn koelte terugkeren.
De man balt zijn gehandschoende vuisten en haalt uit. Razendsnel buk ik, zodat zijn slag over me heen suist. Ik geef hem een schop tegen zijn been, maar in het donker raak ik hem niet goed. Toch deinst de kerel achteruit.

Lees hier de sneak preview

Boekpresentatie in Groningen

Boekpresentatie: dinsdag 30 oktober 2018 bij boekhandel Godert Walter in Groningen. Het eerste exemplaar wordt feestelijk overhandigd aan Mikko Fritze, directeur van het Goethe Institut Amsterdam. Tijd: 20.00 uur. Entree: gratis. Aanmelding: info@godertwalter.nl.

Marianne Vogel

Marianne Vogel is coach en literatuurwetenschapper. Toen ze na haar schooltijd au-pair in Berlijn werd, sloeg de gedeelde stad bij haar in als een bom. Ze ging terug naar Nederland en studeerde Duits en filosofie. Erna was ze leider van het lectoraat Nederlands in Freiburg, literair vertaler, tijdschriftredacteur, essayist en docent Duitslandstudies in Groningen. Eerdere Berlijn-thrillers: Gedeelde stad, geheelde stad (2012), In de schaduw van Marlene Dietrich (2014) en Communistengoud en kerstengelen (2016).Win!

Is het fragment zo spannend dat je dolgraag verder wilt lezen? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een exemplaar van de Geest en beest.

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Geest en beest (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Marianne Vogel

Marianne Vogel

Mijn literaire thrillers spelen in Berlijn. Ze zijn gebaseerd zijn op ware gebeu...