Hebban vandaag

Advertorial /

Ilja Gort brengt nieuw boek uit, maar kan niet terug naar wijnkasteel in Frankrijk

door Hebban Crew 2 reacties
Advertorial | Ilja Gort kwam onlangs naar Nederland vanwege zijn nieuwe boek Godendrank, hij kan voorlopig niet terug naar Frankrijk vanwege het coronavirus. Gelukkig neemt zijn zoon Klaas steeds meer de dagelijkse leiding op zich. Een bezigheid waarvoor hij de laatste tijd dubbele uren moet draaien, sinds hij en zijn vriendin de zorg op zich hebben genomen voor een verweesde eekhoorn, die razendsnel is uitgegroeid tot een megasucces op social media. Gort zelf focust zich nu in Nederland op de promotie van Godendrank dat vorige week verscheen en juichende kritieken oogst.

In zijn nieuwe roman Godendrank beschrijft Gort met veel humor de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Gort licht het verhaal verder toe:

'Door een gestolen oogst besluit Abel om naast druiven ook wiet te gaan kweken en daarmee een geestverruimende wijn te maken. Het resultaat noemt hij ‘Godendrank’. Voor de afzet van zijn product gaat hij in zee met een kopstuk van de Amsterdamse onderwereld. Gelukkig is daar zijn vrouw Angela die er keer op keer in slaagt hem te behoeden voor al het onheil dat Abel voortdurend over zich afroept. Helaas lukt dat niet altijd.'

Op de cover van het boek lijkt een typisch Franse wijngaard te prijken, maar wie goed kijkt ziet dat het hele veld vol staat met wietplanten. Gort benadrukt dat de roman niet autobiografisch is, maar dat er wel sterke overeenkomsten zijn tussen de wijze van besluitvorming van de hoofdpersoon, Abel en die van hemzelf.

'Abel en ik hebben allebei een vrouw die er succesvol in slaagt ons het idee te geven dat wij het zijn die de beslissingen nemen, hahaha. Het feit dat ik niet terug kan naar mijn wijnkasteel is daar een goed voorbeeld van. Eigenlijk wil zij namelijk graag in Nederland blijven om in geval van acute nood haar ouders te assisteren en ik laat haar dan natuurlijk niet alleen. Maar het is verbazend hoe snel een man zich aanpast. We zijn er inmiddels aan gewend om voor het avondeten Skype aan te zetten zodat we toch met mijn zoon en zijn vriendin op het chateau samen kunnen eten, wijnproeven en de lopende zaken doornemen. Eigenlijk best gezellig. Verder hebben we een gratis boekenactie opgezet waarbij we een paar honderd exemplaren van mijn Frankrijkromans hebben opgestuurd aan mensen die door de Coronacrisis aan huis gebonden zijn. Ik heb nog steeds een lamme arm van het signeren.'

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar Godendrank? Jij kunt je alvast in de wereld van Abel en Angela wanen, met dit leesfragment. 

Lees de Sneak Preview

Zet jij Godendrank op je Wil ik lezen-plank na het lezen van deze sneak preview?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ilja Gort brengt nieuw boek uit, maar kan niet terug naar wijnkasteel in Frankrijk

 

Gerelateerd

Over

Ilja Gort

Ilja Gort

Ilja Gort (1951) is een Nederlandse musicus, componist, schrijver en wijnbo...


Gesponsorde boeken