Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Grote kleine leugens van Liane Moriarty

Soms zijn de kleinste leugens het allergevaarlijkst, zo blijkt uit 'Grote kleine leugens', de nieuwe roman van Liane Moriarty. Net als haar vorige boek 'Het geheim van mijn man' is deze nieuwe roman een gigantische bestseller in de VS: al ruim 1,5 miljoen exemplaren gingen over de toonbank. Vanaf 31 mei ligt de roman ook hier in de boekhandels. Op Hebban alvast een Sneak Preview en win-actie!

Toen in 2013 The husband's secret van de Australische Liane Moriarty verscheen, stond het boek vrijwel meteen op nummer één in The New York Times-bestsellerlijst, waar het ruim een jaar bleef staan. De Nederlandse vertaling, Het geheim van mijn man, verscheen in 2015 bij A.W. Bruna uitgevers en binnen drie maanden werden er 40.000 exemplaren verkocht.

Op 31 mei verschijnt de Nederlandse editie van Moriarty's nieuwste roman Big Little Lies, Grote kleine leugens. Wederom een hit in de VS: er werden al meer dan 1,5 miljoen exemplaren van dit boek verkocht en Nicole Kidman en Reese Witherspoon kochten de film- en televisierechten. 'Deze roman beklijft zelfs nog meer dan Het geheim van mijn man', schreef The New York Times.

In Grote kleine leugens eindigt het jaarlijkse ouderfeest op de pittoreske basisschool Pirriwee Public met gillende sirenes, schreeuwende mensen en een verbijsterde schooldirecteur. Complete chaos. Een van de ouders is dood. Is er sprake van moord? Een tragisch ongeluk of een vreselijk ontspoorde ruzie? Soms zijn de kleinste leugens het allergevaarlijkst, zo zullen de ouders van Pirriwee Public leren.

Grote kleine leugens biedt volgens A.W. Bruna een 'briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen... en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven.'

Benieuwd naar deze #1 New York Times-bestseller?

Lees hier de eerste drie hoofdstukken!


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Smaakt deze voorpublicatie naar meer? Doe dan mee met de giveaway, we maken een aantal lezers blij met Grote kleine leugens !

Meer veelbelovende romans in juni


Retour Calypso van Matthijs Eijgelshoven (1 juni, Ambo Anthos)
Suzy keert na tien jaar met tegenzin terug naar Gozo, het eiland waar ze opgroeide, om haar zieke vader te helpen. Hiermee komen ook de herinneringen terug die ze jarenlang heeft gemeden: aan een jeugd op een zonovergoten eiland -overschaduwd door een afwezige moeder- en aan een minnaar die meer vroeg dan zij kon geven. Maar is wat wij ons herinneren wel echt gebeurd? Welke prijs betaal je voor het sturen van je geest?

Voor de val van Noah Hawley (2 juni, Boekerij)
Op een mistige zomeravond gaan tien mensen in Martha's Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten later stort het vliegtuig neer in zee. Alleen een jongetje van vier en de kunstenaar overleven. Wat zit er achter deze vliegtuigcrash? Waarom zaten er zoveel invloedrijke mensen aan boord?

Een zaterdagmiddag van Bert Wagendorp (2 juni, Atlas Contact)
De dochter van de schoolmeester vertelt haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader. Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan.

Zeven soorten honger van Renate Dorrestein (3 juni, Podium)
In een exclusieve afslankvilla aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's proberen kwijt te raken, krijgt het begrip lichaamsbeweging nieuwe dimensies. Er staat veel op het spel voor de gasten: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft moet een netto jaarinkomen betalen als boete. Die dreiging blijkt te werken.


Het verleden is een ver vreemd land (Belgravia 9) van Julian Fellowes (2 juni, A.W. Bruna)
Negende deel in de Belgravia-serie. Achter de deuren van Londens meest imposante huizen, op steenworp afstand van Buckingham Palace, hebben schandalen en intriges vrij spel.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Grote kleine leugens van Liane Moriarty

 

Gerelateerd

Over

Liane Moriarty

Liane Moriarty

Liane Moriarty groeide op in Sydney als oudste van zes kinderen, onder wie jeugd...

Gesponsorde boeken