Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Heerestraat en Rozenlaan van Carlie van Tongeren (plus giveaway)

Het is een situatie waar veel jongeren in Nederland mee te maken krijgen: gescheiden ouders. Carlie van Tongeren schreef, deels uit eigen ervaring, de YA-roman ‘Heerestraat en Rozenlaan’, met de passende ondertitel ‘Mijn rampzalige leven in twee huizen’. Op Hebban lees je vast een fragment én maak je kans op het boek.

Met al een aantal chicklits en een non-fictieboek op haar naam is Carlie van Tongeren niet onbekend met het uitbrengen van een boek, maar de publicatie van Heerestraat en Rozenlaan is pas echt een droom die uitkomt. Dit YA-debuut van Van Tongeren heeft al een aardige weg afgelegd. In 2013 pende ze de eerste woorden neer en in 2015 besloot ze het manuscript in te sturen voor de Zoute Zoen, een prijs voor het beste manuscript voor een jeugdboek.  

Het verhaal werd genomineerd, de schrijfster kreeg feedback van prijswinnend auteur Edward van de Vendel en herschreef het daarna tot versie nummer 2. Ze bood het aan bij uitgeverij Blossom Books, waarna nog meer herschrijfrondes volgden tot nu ein-de-lijk het echte boek in de winkel zal liggen!  

'Heerestraat en Rozenlaan is een fris, grappig én romantisch boek. Wat zo knap is aan Carlie is dat ze schrijft over heftige en zware onderwerpen (zoals een scheiding), zonder het zwaar te maken,' vertelt Myrthe Spiteri, uitgever van Blossom Books, in het voorwoord. 'En haar personages zijn heel echt; je kunt je dan ook waarschijnlijk goed inleven in Nina, de hoofdpersoon. Ze is niet perfect, doet soms domme dingen maar ze weet zich maar wel mooi staande te houden in een situatie die helaas veel te vaak voorkomt.'

‘Nooit eerder maakte ik 6 versies van 1 boek en werkte ik er – met tussenpozen – zo lang aan. Maar nooit eerder was ik ook zo dol op mijn hoofdpersoon (Nina), dat ik haar nu zelfs een beetje ga missen. Nooit eerder leerde ik zo ontzettend veel van het schrijfproces. En nooit eerder was ik zo trots op mijn boek en – niet te vergeten – mijn doorzettingsvermogen.’ Aldus Carlie van Tongeren     

Over het boek:

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader, bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzuster) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.  

En eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar, hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal in haar eentje verwerken?  

Heerestraat en Rozenlaan verschijnt op 6 juni bij uitgeverij Blossom Books. Lees hieronder vast het eerste hoofdstuk!  

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Smaakt naar meer? Doe dan meteen mee aan deze winactie en maak kans op een exemplaar van Heerestraat en Rozenlaan.



Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Heerestraat en Rozenlaan van Carlie van Tongeren (plus giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren kroop op zevenjarige leeftijd achter de typemachine van haar...

Gesponsorde boeken