Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Het dossier van Anya Niewierra

door Hebban Crew 13 reacties
Haar in 2013 verschenen debuut Vrij uitzicht landde vanuit het niets op nominatielijsten van de Schaduwprijs (beste thrillerdebuut) en de Crimezone Debuutprijs. In de Hebban Leesclub scoorde ze met dit boek een 8,7. Op 26 januari verschijnt dan eindelijk de nieuwe thriller van Anya Niewierra: Het dossier. Lees een voorpublicatie en mis de komende leesclub niet!

'Nagelbijtend spannend', noemt thrillerauteur Marion Pauw Het dossier al. 'Een parel binnen de Nederlandstalige misdaadliteratuur', zegt Tomas Ross. Boekhandelaren vinden de thriller 'overrompelend echt' en hebben het 'in één adem uitgelezen'. Het dossier biedt orgaanroof en kunstvervalsing in de setting van het voormalig DDR.

Het dossier

De 46-jarige Josta Bresse wordt slachtoffer van een orgaanroof. De Nederlandse recherche stuit tijdens het onderzoek op het duistere DDR-verleden van Josta. Daarom keert Josta terug naar Oost Berlijn, waar ze destijds als kunstvervalser deel uitmaakte van de zogenaamde ‘Königstein Gruppe’. Dit team van vervalsers dat werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime, werd vlak voor de val van de Muur door de Stasi afgevoerd naar de gevangenis Hohenschönhausen.

Reden: Het Dossier.

25 jaar later blijkt Het Dossier nog steeds reden voor moord. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht van de daders blijkt groot. Enorm groot.

Nieuwsgierig naar Het dossier?

Lees hier een voorpublicatie

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Hebban Leesclub

Vanaf 26 januari kun je je inschrijven voor een Hebban Leesclub met Het dossier van Anya Niewierra. Schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Het dossier van Anya Niewierra

 

Gerelateerd

Over

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Hebban Spots

Het dossier

51 volgers

Welkom bij de leesclub rond Het dossier, de nieuwe thriller van Anya Niewierra, die in 2013 succesvol debuteerde met Vrij uitzicht (Uitgeverij B for Books). De deelnemers zijn bekend, aanschuiven...

Gesponsorde boeken