Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het Eos-project van Mirjam Mous + giveaway

door Lindy (Hebban Crew) 8 reacties
Met het verfilmde ‘Boy 7’ brak Mirjam Mous door als YA-schrijver en daarna volgden nog meer spannende thrillers voor de jeugd. In 2015 sleepte Mous met ‘Virus’ een nominatie voor de Hebban Awards in de wacht, in 2016 deed ze hetzelfde met haar YA-thriller ‘2C’. Nu is er haar nieuwste: ‘Het Eos-project’ en je kunt op Hebban alvast een fragment lezen (inclusief winactie!).


Mirjam Mous debuteerde in 1998 met boeken voor jongere lezers, maar later is ze ook thrillers en andere spannende verhalen voor Young Adults gaan schrijven, zoals bijvoorbeeld het succesvolle Boy 7. En theaterstuk en film later bleef Mous absoluut niet op haar lauweren rusten: onder andere Virus en 2C volgden. Beide YA-thrillers werden genomineerd voor de Hebban Awards. Vorig jaar werkte Mous bovendien naast Helen Vreeswijk en Alex Boogers mee aan 3PAK, het geschenkboekje voor Literatour, de boekenweek voor jongeren. Het tempo zit er goed in bij Mous, want een jaar later is er weer een spannend verhaal van haar hand: Het Eos-project.  

Over Het Eos-project:   

In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen. Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom.  

Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt. Is hij zijn leven nog wel zeker?  

Meteen een stuk lezen? Dat kan! Klik op de knop hieronder voor een fragment.        

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Het Eos-project is vanaf 3 augustus te koop.

Giveaway

Wil je graag verder lezen? Doe mee met de winactie en maak kans op Het Eos-projectOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Het Eos-project van Mirjam Mous + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Gesponsorde boeken