Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Het geheim van Grace (met winactie!)

door Hebban Crew 1 reactie
Mariska Overman schrijft veel. In het dagelijks leven zijn dat columns en blogs, maar toen ze als gepassioneerd lezer besloot haar wens om zelf te schrijven in vervulling te brengen, kwamen daar ook boeken bij. Haar eerste drie thrillers gingen over specialist postmortale zorg en ex-rechercheur Isabel Dieudonné. ‘Het geheim van Grace’ is haar nieuwste boek, een feelgoodmysterie. Op Hebban lees je alvast de eerste vijf hoofdstukken én maak je kans om het boek te winnen. Lees snel verder!

Het geheim van Grace

Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.

Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland na haar verbroken relatie. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.

En tussen alle perikelen door, verliest ze ook nog eens beetje bij beetje haar hart. Alleen… aan wie van de twee o zo verschillende mannen?

Leesfragment

Lees hier alvast een paar alinea's uit het boek. Benieuwd naar meer? Via de button kun je een .epub-bestand downloaden waarin je de eerste vijf hoofdstukken van het boek kunt lezen.

Dit begon niet goed. Helemaal niet. Ik liet mijn rugzak van mijn schouders glijden.
     Het witte huis dat ik me vaag herinnerde uit mijn jeugd was omringd door mensen. Ik had geen idee waar ze vandaan kwamen. Voor zover ik wist lag het dichtstbijzijnde dorp op een paar kilometer afstand en kwam het inwoneraantal ervan niet boven de paar honderd mensen uit.
     ‘Excuse me, miss,’ mompelde een man die tegen mijn schouder aan liep en zich in de richting van het huis haastte. Hij droeg een zwarte stevige koffer en hij deed me sterk ergens aan denken. Voordat mijn hersens een passend woord konden vinden, verried de tekst achter op zijn jas het al. Coroner. Lijkschouwer.
     Oké. Dit begon nog vele malen slechter dan ik dacht.
     Traag bewoog ik over het smalle pad naar de woning. Een stevige wind blies me bijna omver. Het was killer dan ik verwacht en gehoopt had. Volgens Google was het in Ierland in deze zuidwestelijke streken en in deze tijd van het jaar een graad of achttien. Zo voelde het niet. Donkere wolken raasden boven mijn hoofd en wierpen schaduwen die spookachtig langsgleden. Onderweg van het vliegveld in Cork, met een huurauto waarvan de koppeling schraapte en de remmen piepten, had ik me over de rust verbaasd. Nauwelijks verkeer, geen McDonald’s langs de wegen, en vele tinten groen zover het oog reikte. Het oogde als een sprookjeslandschap. Na elke bocht verwachtte ik feeën te zien. En terwijl ik door de toegangspoort naar het witte huis kwam, en de gezichten van de toekijkende mensen in me opnam, besefte ik dat het sprookje hier alweer geëindigd was.

 

Download de epub

Over Mariska Overman

Mariska Overman (1970) debuteerde in 2017 met Hoofdzaak, de start van een serie rondom ex-rechercheur en overledenenverzorger Isabel Dieudonné. Het tweede deel, Voltooid (2018), ontving vier sterren in de VN Thrillergids. Ook het derde deel, Verdoemd (2019), werd goed ontvangen door lezers en recensenten.

In de zomer van 2019 verscheen haar eerste Kobo Original: Het geheim van Grace. Hiermee slaat ze een andere weg in. Dit verhaal is te omschrijven als een feelgoodmysterie, gebaseerd op historie en folklore, en met een vleugje bovennatuurlijke spanning. Het speelt zich af in het duistere en magische Ierland. Het geheim van Grace verscheen in het voorjaar van 2020 ook in een papieren editie.

Wat vindt Hebban?

'Hoofdzaak is een uitstekend, veelbelovend debuut. De heldere zinnen, het mooie taalgebruik, de goed opgebouwde spanning en de aanloop naar de plot die je totaal op het verkeerde been zet met tot slot een cliffhanger die er niet om liegt; het is haast niet te geloven dat hier sprake is van een nieuwe auteur die haar eerste boek ten doop heeft gehouden.' - (****) Hebbanrecensie over Hoofdzaak 

'Het verhaal in Verdoemd blijft spannend omdat Overman keer op keer kleine speldenprikjes weet uit te delen: ze geeft kleine hints die je als lezer aan het denken zetten en ze gebruikt kleine cliffhangers die weliswaar vaak al in een volgend hoofdstuk opgehelderd worden, maar toch… Zo blijf je als lezer wél in de ban van het verhaal. Een verhaal dat steentje voor steentje opgebouwd wordt, totdat het staat als een huis.' - (*****) Hebbanrecensie over Verdoemd

Winactie

Benieuwd geworden? Van uitgeverij De Crime Compagnie mogen wij 5 exemplaren weggeven van Het geheim van Grace. Ga snel naar de winactie om te kijken hoe je kans kunt maken!

Naar de winactie



Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Het geheim van Grace (met winactie!)

 

Gerelateerd

Over

Mariska Overman

Mariska Overman

Mariska Overman is schrijfster van thrillers, non-fictie en (historische) romans...