Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het huis vol van Anita Terpstra (met giveaway)

door Soraya Vink (crew) 9 reacties
Anita Terpstra heeft naam gemaakt als thrillerschrijfster. Vorig jaar kwam haar boek 'Samen' op de shortlist van de Gouden Strop terecht en werd het lovend ontvangen. Nu richt Terpstra zich voor het eerst op non-fictie. Op Hebban lees je een fragment uit 'Het huis vol' en maak je kans op een exemplaar.

17 januari 1945, de geboortedatum van Martje, het oudste kind van Hendrik en Antje Borger. Na Martje zullen nog dertien kinderen volgen. Een van die veertien kinderen is de moeder van Anita Terpstra. Anita's vader komt uit een gezin van zeven kinderen en dat waren er hoogstwaarschijnlijk meer geweest als zijn moeder niet op jonge leeftijd was overleden.

Haar leven lang is Terpstra gefascineerd door de jeugd van haar ouders. Hoe was het leven in dat grote gezin? Was het gezellig of kwamen ze aandacht tekort? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Hoe werden alle monden gevoed, kinderen gekleed, de orde bewaakt, hoe ging het er op school aan toe, en wie lette er op wie? Maar vooral hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van haar vader, moeder en ooms en tantes beïnvloed?

Met Het huis vol schetst Anita Terpsta een indrukkend beeld van het grote gezin in het naoorlogse Nederland van de jaren vijftig tot diep in de jaren zeventig en verschaft inzicht in de emoties van de generaties die opgroeiden in grote gezinnen.

Op Hebban lees je nu enkele fragmenten uit Het huis vol:

Lees het fragment hier


Het huis vol
verschijnt op 25 januari bij Hollands Diep.


Winactie

Wil je naar aanleiding van deze fragmenten verder lezen? Goed nieuws, op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van dit liefdevolle boek over familie. Bekijk het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Het huis vol van Anita Terpstra (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Anita Terpstra

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en te...

Gesponsorde boeken