Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Het Isisgeheim van Windmeijer & Slavenburg (met winactie)

door Hebban Crew 4 reacties
Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg en thrillerschrijver Jeroen Windmeijer bundelen hun krachten in deze nieuwe Egypte-thriller. Hun vriendschap en kennis van geschiedenis en religie leidde tot 'Het Isisgeheim'. Het boek is net verschenen en je kunt bij ons alvast de eerste pagina’s lezen. En we mogen vijf exemplaren van het boek weggeven. Lees snel verder!

Over het boek

Vechten, vluchten, verstijven... Wat doe jij? 

Wanneer het Leidse Rijksmuseum van Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis; de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen. 

Al snel raken Arianna en haar collega Thijs verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, waar duidelijk wordt hoeveel moeite er wordt gedaan om de vondst geheim te houden…

Hoe Het Isisgeheim tot stand kwam

Jeroen Windmeijer:

‘In mijn boekenkast thuis heb ik veel werk van Jacob Slavenburg staan; bij het schrijven van mijn Leidse trilogie heb ik regelmatig zijn geschriften geraadpleegd. In 2018 volgde ik met tien andere mensen bij Jacob thuis de cursus “Een reis langs de mysteriën”. Ik heb een eindeloze fascinatie voor al deze zaken. Toen Jacob voorstelde om samen een boek te schrijven gebaseerd op een idee van hem was ik onmiddellijk om.’

Jacob Slavenburg:

‘In mijn onderzoek naar de antieke mysteriën kwam ik telkens maar weer Isis tegen, de Egyptische moedergodin, en dat fascineerde mij enorm. Het wonderlijke is dat schilderingen van Isis nog altijd bepaalde vertrekken in het Vaticaan verluchten en dat tijdens de Franse Revolutie in Parijs een groot beeld van haar werd opgericht. Al langere tijd liep ik rond met het idee om rond de vondst van een gouden beeldje van Isis een spannende thriller te schrijven. Ik sprak daar eens uitgebreid over met Jeroen Windmeijer en er was onmiddellijk een klik.’

Over de auteurs

Thrillerauteur Jeroen Windmeijer verwierf faam met bestsellers als Het Pauluslabyrint en De offers, waarin hij feiten en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar weet te verbinden. Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg schreef boeken over het christendom, esoterische stromingen, mystiek en spiritualiteit.  

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar de thriller van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg? Bij ons kun je alvast een fragment lezen uit Het isisgeheim.

Lees een fragment uit Het Isisgeheim

Winactie

Is dit een boek voor jou? We geven vijf exemplaren weg. Ga snel naar de winactie en laat je gegevens achter om kans te maken op een van de boeken. Tip: lees het fragment goed door, het kan je helpen om de vraag te beantwoorden.   

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Het Isisgeheim van Windmeijer & Slavenburg (met winactie)

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...

Jacob Slavenburg

Jacob Slavenburg

Cultuurhistoricus Auteur Docent


Gesponsorde boeken