Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het jasje van Luis Martin van Gilles van der Loo

Vijf jaar geleden verdween de beste vriend van auteur Gilles van der Loo. Na een zoektocht van een maand werd zijn lichaam gevonden in het IJ. Deze gebeurtenis was voor Van der Loo de aanleiding voor het schrijven van zijn nieuwe roman 'Het jasje van Luis Martín', een ode aan zijn overleden vriend. Op Hebban lees je een Sneak Preview én maak je kans op dit boek.


Gilles van der Loo (1973) publiceerde zijn eerste verhaal in 2010 in literair tijdschrift Tirade, waarvan hij later redacteur werd. Twee jaar later verscheen zijn verhalenbundel Hier sneeuwt het nooit. Deze bundel leverde hem een nominatie voor de Academia Literatuurprijs op. Zowel in dit boek als in de daaropvolgende roman Het laatste kind (2013) heeft de verbeelding het voor het zeggen. Van der Loo's nieuwste roman is echter geheel anders, daaraan ligt een autobiografische gebeurtenis ten grondslag. Het jasje van Luis Martín is een ode aan zijn overleden beste vriend die na een maand van bijna landelijke zoektochten dood werd gevonden in het IJ. Een roman over verlies, vriendschap, volwassen worden en de ‘erfelijkheid’ van mannelijke identiteit.

In de eerste verhaallijn beschrijft Van der Loo het Amsterdamse horecaleven van de jaren negentig, toen de twee vrienden elkaar leerden kennen achter de bar. Issa is een bedeesde, onzekere jongen uit de provincie en Gijs is zijn held. Hij is vier jaar ouder, 'de beste barman van de stad' en kan roken als een balsahouten afgod.

Een andere verhaallijn speelt zich af in het heden, als de vaderloos opgegroeide Issa zelf net vader is geworden en nauwelijks toekomt aan de verwerking van de dood van Gijs.

Tenslotte gaat de derde verhaallijn over Luis Martín Murillo, barman in het Madrid van de jaren zestig en de grote leermeester van Gijs. Voor Gijs en Issa werd Luis Martín de personificatie van vakmanschap en mannelijkheid. De gedroomde vaderfiguur voor vaderloze jongens. Nu is het voor Issa tijd om zich af te vragen hoeveel van Luis Martín hij op zijn zoon Nadim wil overdragen.

Benieuwd naar Het jasje van Luis Martín ?

Lees hier een voorpublicatie

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Meer lezen uit deze roman? We maken een aantal lezers blij met Het jasje van Luis Martín ! Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Het jasje van Luis Martin van Gilles van der Loo

 

Gerelateerd

Over

Gilles van der Loo

Gilles van der Loo

Gilles van der Loo (1973) studeerde klinische psychologie en werkte vijftien jaa...

Gesponsorde boeken