Advertentie

Hebban vandaag

Review /

Sneak Preview: Het onhandige kind van Alexandre Seurat

door Daphne van Rijssel (crew) 3 reacties
Alexandre Seurat was onbekend in Frankrijk, totdat hij gegrepen werd door een rechtszaak die hem niet meer losliet. Het onderzoek dat hij naar de zaak deed verwerkte hij in zijn debuutroman 'La Maladroite', volgens de Franse krant Le Monde 'een verhaal dat je móét lezen'. Dat kan, want de Nederlandse vertaling van dit debuut is nu ook verkrijgbaar. Op Hebban een Sneak Preview van 'Het onhandige kind'.

Als een achtjarig meisje wordt vermist en er een amber alert uitgaat, weet haar vroegere lerares meteen dat ze dood is. Ze kan zich Diana nog goed herinneren, het meisje dat stelselmatig door haar ouders werd mishandeld. De verdenkingen werden steevast gesust door de uiterst geloofwaardige ouders met logisch klinkende verhalen, en door de ingestudeerde verklaringen van Diana zelf. Iedereen die het meisje heeft gekend doet verslag, maar zelf heeft ze slechts een stem in het politierapport.

'Soms luister ik naar muziek uit onze kindertijd, en ik zou willen dat de muziek haar weer in mijn herinnering kan terugroepen, maar de muziek roept niets op, want we waren niet samen, we hebben niet dezelfde jeugd gehad.
- het broertje


Met zijn debuutroman maakte debutant Alexandre Seurat een verpletterende indruk in het Franse literaire landschap. Van Het onhandige kind zijn in Frankrijk tot nu toe al 20.000 exemplaren verkocht. Martine Woudt vertaalde de roman naar het Nederlands. Benieuwd?

Hier lees je een Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Het onhandige kind van Alexandre Seurat

 

Gerelateerd

Over

Alexandre Seurat

Alexandre Seurat

Alexandre Seurat (1979) is docent Frans aan de universiteit van Angers. Zijn rom...

Gesponsorde boeken