Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast

De schoonheid van alledaagse levens kunnen zien, daar is Ernest van der Kwast goed in. In zijn nieuwe boek 'Het wonder dat niet omvalt' laat hij de lezer kennismaken met onbekende mensen die allemaal op hun eigen manier betoverend zijn. Op Hebban lees je alvast 3 verhalen!

Ernest van der Kwast (1981) brak met zijn roman Mama Tandoori door bij het grote publiek. In dit geromantiseerde verhaal vertelt hij over zijn Indiase moeder, wiens motto 'Gratis is goed' is. Zonder schroom wijdt de auteur uit over de levens van zijn onalledaagse familieleden. Zowel in Nederland als in Italië werd Mama Tandoori met meer dan 100.000 verkochte exemplaren een bestseller. De roman werd tevens bewerkt voor het toneel. Ook Van der Kwasts in 2015 verschenen roman De ijsmakers doet het internationaal goed. Het boek is razend populair in Duitsland en de vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan zes landen, waaronder aan Amerika.

Al vijf jaar brengt Ernest van der Kwast odes aan mensen die kleur geven aan de stad. Van de glazenwasser van het grootste gebouw van Nederland, die drie maanden ouder is wanneer het laatste raam gelapt is en dan weer opnieuw begint, tot een paaldanseres in een nachtclub, die tijdens de act naar de auteur kijkt zoals geen enkele vrouw ooit naar hem heeft gekeken. Met oog voor de schoonheid van alledaagse levens maakt Van der Kwast van hun verhalen literatuur in zijn nieuwe verhalenbundel Het wonder dat niet omvalt. Zo laat hij de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren: een taxichauffeur met het syndroom van Gilles de la Tourette, een vuurspuwer die het opneemt tegen een tank, een pianist die concerten geeft te midden van tweedehands wasmachines en stofzuigers.

Benieuwd naar deze bundel? Lees alvast de eerste drie verhalen!

Naar de sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

(c) Auteursfoto: Keke Keukelaar

 Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast

 

Gerelateerd

Over

Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij brak door met zi...

Gesponsorde boeken