Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Hier van Joke van Leeuwen (met giveaway)

De prijzenkast van Joke van Leeuwen is rijkgevuld. Griffels, penselen en literatuurprijzen; zowel haar boeken voor volwassenen als kinderen worden lovend ontvangen. Op 10 april verschijnt Van Leeuwens nieuwste roman, 'Hier'. Een verhaal over kiezen tussen plichtsgetrouwheid en vriendschap. Op Hebban lees je een Sneak Preview én maak je kans op een exemplaar van dit boek.

In 2015 verscheen de laatste roman van Joke van Leeuwen (1952), De onervarenen. Een verhaal over de in armoe levende Odile en haar man Koben die samen met vijftig streekgenoten de oversteek maken naar een zogenaamde gouden toekomst. Na een uitputtende bootreis worden ze echter aan hun lot overgelaten in een tropisch land. 'De eeuwige worsteling van de migrant in snijdend proza', schreef de Volkskrant over deze roman. Met De onervarenen haalden Van Leeuwen de Shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016. Ook in haar nieuwe roman Hier krijgt een van de hoofdpersonen te maken met een innerlijke worsteling.

'Hier' is de naam van het dorp aan de grens waar Stamvader met zijn vrouw en zoon woont. Het landschap en het dorpsleven zijn er van generatie op generatie onveranderlijk, jaarlijks vieren de mensen die er wonen hun feesten. Stamvader is de grensbewaker en voert alles precies volgens de regels uit. Vreemdelingen zijn niet welkomen, smokkelen is verboden, wantrouwen is zijn werk. Als Stamvader eenmaal oud en ziek is, volgt zijn zoon Bardo hem op. Terwijl zijn vrouw Mara voor de oude mopperende man zorgt, zoals het hoort, al is het niet haar levensvervulling, en hun dochtertje Kleine onbevooroordeelt tussen iedereen door vlindert, worstelt Bardo met zijn nieuwe taak als grensbewaker. Zal hij als het erop aankomt de juiste keuze kunnen maken tussen plichtsgetrouwheid en vriendschap?

Benieuwd naar de nieuwe roman van Joke van Leeuwen?

Lees de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Doe mee met de giveaway, we maken een aantal lezers blij met een exemplaar van Hier!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Hier van Joke van Leeuwen (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen (1952) schrijft proza en poëzie, is illustrator en performer. ...

Gesponsorde boeken