Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De Middeleeuwenbundel van Paul Christiaan Smis

door Hebban Crew 3 reacties
De uitgeverij Historische Verhalen is nog maar kort actief, maar heeft al een aantal mooie publicaties op haar naam staan. Na enkele verzamelbundels met geschiedenisverhalen, volgt er medio juni een bundel die schrijver en dichter Paul Christiaan Smis in zijn eentje heeft mogen vullen. Op Hebban lees je nu al het volledige verhaal 'De stem van Nehalennia' én maak je kans op een exemplaar van het boek!

Uitgeverij Historische verhalen heeft voor eerdere bundels themaperiodes gekozen, zoals de Gouden Eeuw en de Oudheid. Smis heeft zich voor deze bundel gericht op de Middeleeuwen als aandachtsperiode. Hij brengt lang vergeten verhalen terug uit een wereld die wild in beweging was. Hij laat zien hoe rauw het leven kon zijn in de Middeleeuwen, doordrenkt van angst voor ziekte, dood en hogere machten.

Negenentwintig verhalen

In maar liefst negenentwintig korte verhalen word je meegenomen door heel Europa, naar Middeleeuwers die – gewild of ongewild – spelers werden in dramatische scènes. De personages groeien in enkele alinea’s uit tot mensen met herkenbare gevoelens. Je ziet ze hopen, bidden en proberen, je ziet ze slagen of falen. In dit boek ontmoet je een meisje dat stenen sjouwt voor een katapult, een bisschop in een vissersbootje en een zilversmid die worstelt met de liefde.

Marcus ontwaakte pijnlijk en benauwd. Hij merkte dat hij zich niet kon bewegen. Zijn hoofd bonsde en ademen kostte hem moeite. Voorzichtig draaide hij zijn hoofd naar links en rechts om zijn omgeving in zich op te nemen. Hij lag, op zijn rug, in een open kuil in het zand. Marcus schatte dat het gat minstens drie voet diep was. Hij moest vlak bij de vloedlijn liggen, want hij kon de branding horen ruisen. Op de bodem van de kuil vormde zich een laag zilte, koude modder. Het vocht reikte nog net niet tot aan zijn oren. 

Het was voor de man alsof hij met kou was omstrengeld. Een loden, knellende kilte. Iemand had hem, van zijn schouders tot zijn kuiten, in een grote doek gewikkeld, zo strak dat zijn armen tegen zijn lichaam waren geklemd. Het water in de kuil had de lap doorweekt; het gewicht van de stof leek zijn lichaam dieper de modder in te trekken.

De Middeleeuwenbundel van Paul Christiaan Smis verschijnt op 18 juni bij uitgeverij Historische Verhalen. Lees hieronder het volledige verhaal De stem van Nehalennia inclusief de historische achtergrond!  

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Smaakt naar meer? Doe dan meteen mee aan de winactie en maak kans op een exemplaar van Historische verhalen.

 


Over de auteur

Hebban Crew

2111 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: De Middeleeuwenbundel van Paul Christiaan Smis

 

Gerelateerd

Over

Paul Christiaan Smis

Paul Christiaan Smis

Paul Christiaan Smis is schrijver van historische fictie. Van zijn hand verschen...

Gesponsorde boeken