Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Historische verhalen. Verzamelbundel III

door Hebban Crew 18 reacties
Combineer jij de harde feiten uit de geschiedenisboeken het liefst met een verhaal dat voor je gaat leven, zodat je kunt voelen hoe het was in die tijd? Uitgeverij Historische Verhalen maakt geschiedenis voor iedereen toegankelijk door korte verhalen van verschillende auteurs die de geschiedenis kleur geven. Verzamelbundel III is dit jaar verschenen, en op Hebban lees je een sneak preview!

Hoeveel non-fictie ons ook kan leren en informeren, soms willen we de geschiedenis voelen. Door verhalen die ons raken, die inzicht geven hoe het moet zijn geweest om in die tijd te leven. Hoe was de armoede of juist de rijkdom, hoe werd omgegaan met ziekte en dood, hoe werd een bruiloft beleefd en hoe werd de gewone mens geraakt door de grote gebeurtenissen van die tijd - wat betekende het voor hen?

Uitgeverij Historische Verhalen heeft het antwoord op die vragen. De mooiste inzendingen voor hun website worden gepubliceerd, en de allerbeste halen ook de papieren publicaties. Naast bundels over specifieke tijdvakken, zoals Korte verhalen uit de Oudheid, Korte verhalen uit de Middeleeuwen en Korte verhalen uit de Gouden Eeuw geven ze ook verzamelbundels uit waarin verhalen uit verschillende tijdvakken samenkomen. Dit jaar verscheen alweer de derde bundel in de verzamelreeks.

Lovende recensies

Hebban-recensent Marvin heeft een brede historische interesse, hij las en recenseerde alle drie de verzamelbundels:

'Dat levert interessante, originele, soms zelfs grappige (zoals de slag bij Waterloo) wendingen op. 'Fake news', dat tegenwoordig alomtegenwoordig is, maar dan op zeer vermakelijke wijze.'
5 ***** Verzamelbundel I.

'Het blijft verbazen dat heden ten dage, nu alles al gezegd en geschreven is, zo zou men denken, er af en toe nog een gat in de markt gevonden wordt waar menig lezer enthousiast van wordt.'
4 **** Verzamelbundel II.

'Verhalenbundels bevatten altijd wel sterke en zwakke verhalen, dat is eigen aan het opzet. Historische Verhalen zet dit gegeven op een helling. Het is dit keer een kwestie van sterk en sterker. Deze derde verzamelbundel legt de lat voor de toekomst meteen een heel stuk hoger.'
5 ***** Verzamelbundel III.

Historische Verhalen. Verzamelbundel III

In deze bundel is 'diversiteit' het sleutelwoord. In Historische Verhalen. Verzamelbundel III lees je bijvoorbeeld over de strubbelingen van een weesmeisje in het 17e-eeuwse Londen, over een beeldhouwer in het Oude Egypte die een onmogelijke taak van zijn farao krijgt, en over priesters die zorg dragen voor de zieke olifant van Karel de Grote.

Speciaal voor Hebban heeft de uitgeverij twee verhalen uitgekozen voor een sneak preview van de bundel. In de eerste, 'Een kille ochtend' door Marjolijn van de Gender, volgen we een schoorsteenveger in Londen in de winter van 1774. 'Rachab' van Paul Christiaan Smits focust op het Bijbelse verhaal over de val van Jericho.

Leesfragment

Ben je intussen al zeer benieuwd naar de verhalen in deze mooie historische bundel boordevol talent? Begin direct met het lezen van de sneak preview:

Lees hier een sneak preview van Historische Verhalen. Verzamelbundel III

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Historische verhalen. Verzamelbundel III

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken