Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Leesfragment: Iets ter grootte van het universum van Jón Kalman Stefánsson

Na het succes van 'Vissen hebben geen voeten' verschijnt deze week de tweede roman in het tweeluik van de IJslandse auteur Jón Kalman Stefánsson. 'Iets ter grootte van het universum' is een verhaal over mensen die lijden en liefhebben, op zoek zijn naar zichzelf en tegelijkertijd vluchten voor hun eigen werkelijkheid. Op Hebban een leesfragment én een mooie win-actie!

Jón Kalman Stefánsson (1963) is een van de meest bekende schrijvers van IJsland. Hij won de IJslandse literatuurprijs en de Per Olov Enquistprijs en staat bekend om zijn lyrische schrijfstijl en meanderende verteltrant. In zijn nieuwe caleidoscopische roman, Iets ter grootte van het universum, zet Stefánsson een familiegeschiedenis in het twintigste-eeuwse IJsland uiteen. Het relaas van een gespannen relatie tussen vader en zoon en dat van een vrouw die zich ondanks alle tegenslagen staande weet te houden, vormen de aanleiding tot vele dichterlijke bespiegelingen in deze roman. Hoe onvoorwaardelijk moet liefde eigenlijk zijn? En zijn onze gevoelens niet altijd een weerspiegeling van het hele universum?

Samen met zijn succesvolle vorige roman Vissen hebben geen voeten, vormt dit nieuwe boek een tweeluik.
Alvast wat lezen uit zijn nieuwe boek Iets ter grootte van het universum ?

Klik hier voor het leesfragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Meer lezen uit Iets ter grootte van het universum ? Dat kan, wij maken een aantal lezers blij met deze roman! Maar dat niet alleen: je wint ook nog het eerste deel uit het tweeluik, Vissen hebben geen voeten ! Kans maken op dit mooie boekenpakket? Doe gauw mee met de giveaway!

Meer veelbelovende romans in juni:

Omdat ik je mis van Kate Eberlen (20 juni, Luitingh Sijthoff)
Italië 1997. Voordat ze aan de universiteit begint gaat Tess op vakantie naar Florence. Daar zijn ook Gus en zijn ouders. Hun leven heeft onlangs een dramatische wending genomen. Op een dag kruisen de paden van Tess en Guss elkaar. In de zestien jaren die volgen worden de twee op heel verschillende manieren uitgedaagd door het leven en de liefde.

Thomas en Mary van Tim Parks (21 juni, De Arbeiderspers)
Thomas en Mary zijn dertig jaar getrouwd, hebben twee kinderen, een hond en een huis in een buitenwijk. Ze groeien steeds verder uit elkaar, maar keer op keer lukt het Thomas niet om te vertrekken. Een roman over de pijn die het hele gezin voelt als een koppel besluit dat het nu echt over is.

De wetenschap van Tara van Tim van der Veer (21 juni, De Arbeiderspers)
Roadroman door het hart van Europa. In het testament van Slavko, de conciërge van de universiteit waar Nils werkt, staat een verrassende opdracht: Slavko vraagt Nils hem te begraven in zijn geboortegrond, ergens in Servië maar de exacte plek is onbekend. Voor Nils staat er een ingrijpende reis op het programma, die hem met geweld uit zijn comfortzone slingert.

De goedheid van vreemden van Claudia Piñeiro (24 juni, Atlas Contact)
Een vrouw keert na twintig jaar terug naar Temperley in Buenos Aires. Ze is iemand anders geworden: haar uiterlijk, stem en zelfs haar voornaam zijn veranderd. Zal men haar herkennen? En vooral, zal híj haar herkennen? Waarom besloot Mary Lohan oftewel Marilé Lauría destijds te vluchten? En waarom keert ze nu terug?

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Leesfragment: Iets ter grootte van het universum van Jón Kalman Stefánsson

 

Gerelateerd

Over

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson

De IJslandse schrijver Jón Kalman Stefánsson (1963) is bekend van ...

Gesponsorde boeken