Hebban vandaag

Leesclubs /

Sneak preview: 'Ik laat je niet achter' van Gemma Liviero (met leesclubinschrijving)

door Hebban Crew 1 reactie
‘Ik laat je niet achter’ van Gemma Liviero is een adembenemende roman vol geheimen, leugens en verraad, die zich afspeelt in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. De auteur begon boeken over het onderwerp te schrijven nadat ze veteranen interviewde voor een studieproject, waaronder ook haar eigen familieleden. Bij Hebban lees je een sneak preview en kun je je inschrijven voor de leesclub.

De Australische Gemma Liviero deed jaren onderzoek voor ze haar kennis goed genoeg achtte om boeken te schrijven over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan. Dit is alweer het tweede boek van haar drie romans dat in het Nederlands wordt uitgebracht. De eerste was Scherven van hoop, dat goed ontvangen werd en drie wegen op een bijzondere manier laat samenkomen; die van een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje. In Ik laat je niet achter duikt Gemma Liviero dieper in de directe nasleep van de oorlog.

Het boek

Augustus, 1945. Stefano, een Italiaanse krijgsgevangene, doorkruist het door de oorlog verwoeste Duitsland, wanneer hij een jongetje vindt dat naast het lichaam van zijn dode moeder ligt. Stefano ontfermt zich over de jongen en zoekt onderdak in een ogenschijnlijk verlaten huis. Maar het huis is verre van verlaten. Het wordt bewoond door Erich, een voormalige Duitse soldaat, wiens schuchtere buurvrouw Rosalind een afschuwelijk geheim met zich meedraagt.

Allemaal zijn ze getekend door de keuzes die ze in de oorlog hebben gemaakt en zijn ze onzeker over hun plek in de nieuwe, verwoeste wereld om hen heen. En allemaal houden ze hun adem in voor het moment dat de waarheid aan het licht komt.

Recensie

Hebban-recensent Greet Braem schreef een doorvoelde recensie over het eerste boek van Gemma Liviero:

"Verhalen die zich tegen de achtergrond van een van de wereldoorlogen afspelen, putten vaak uit dezelfde elementen. Toch is Liviero erin geslaagd om een paar minder bekende aspecten te belichten.

Scherven van hoop is bijzonder vlot leesbaar, het lijkt alsof het de auteur geen enkele moeite gekost heeft haar verhaal op papier te zetten. Beschrijvende stukken wisselen af met dialogen en alles sluit naadloos op elkaar aan.

Romans waarin oorlogsgruwelen beschreven worden, zijn niet altijd aangrijpend en hartverscheurend, Scherven van hoop is dat wel. Het is een boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gemma Liviero is een topper."

Leesfragment

Niet zo vreemd dus, dat rondom het tweede boek van deze auteur een Hebban leesclub wordt georganiseerd! Hebban mag namens uitgeverij KokBoekencentrum 15 exemplaren weggeven, en natuurlijk mag er ook aangehaakt worden met een eigen exemplaar.

Alvast iets meer lezen? We waarschuwen je van tevoren, want deze sneak preview smaakt naar meer:

Lees een fragment uit Ik laat je niet achter

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub (de inschrijving opent op donderdag 3 oktober om 08.00 uur en sluit op woensdag 9 oktober om middernacht). We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal

Schrijf je in voor de Hebban Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: 'Ik laat je niet achter' van Gemma Liviero (met leesclubinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Ik laat je niet achter

21 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Ik laat je niet achter' van Gemma Liviero (Uitgeverij KokBoekencentrum). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken