Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: In seizoenen van Judith Visser

Na tien thrillers komt Judith Visser eind deze week met haar eerste roman, 'In seizoenen'. Een persoonlijk verhaal, geschreven in Vissers vertrouwde stijl, maar binnen een ander genre. ‘Sommige verhalen moet je puur laten en niet in een thrillerjasje willen steken', zei de schrijfster eerder. Op Hebban een Sneak Preview!

Hoe belangrijk wordt het verleden als er geen toekomst meer is? Deze vraag staat centraal in In seizoenen, de eerste roman van Judith Visser (1978). De thrillerschrijfster had al langer plannen om een roman te schrijven, zo vertelde ze in 2012 in interview met Crimezone dat ze ooit nog eens een dikke roman over de Tweede Wereldoorlog hoopte te schrijven. Die dikke oorlogsroman laat nog even op zich wachten, eerst komt de schrijfster met een veel persoonlijker verhaal over het gevecht tussen vasthouden en loslaten. Anders dan een thriller bood de romanvorm haar de ruimte om uit te wijden. 'Hoewel tempo belangrijk blijft, zoals in de thriller, kun je verder de diepte in en het verhaal rustiger brengen', vertelde de schrijfster tijdens het Nederlands Thrillerfestival 2015.

In seizoenen gaat over Annabel Wismar (59), een hoofdpersonage dat is gebaseerd op de moeder van de schrijfster. Ze krijgt te horen dat ze ernstig ziek is en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kan worden. Ze moet volgens de arts 'in seizoenen' gaan denken. Maar Annabel legt zich niet zomaar neer bij dit lot en klampt zich vast aan artsen in Leuven die haar nog wel willen behandelen. Haar zoon David steunt haar onvoorwaardelijk en trekt bij zijn moeder in om haar dag en nacht te kunnen verzorgen. Er volgt een zware periode waarin moeder en zoon elkaar maar vooral ook zichzelf op een andere manier leren kennen.

Benieuwd naar In seizoenen ?

Lees hier een voorpublicatie


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer veelbelovende romans in februari

Gefeliciteerd, Leonard Peacock van Matthew Quick (1 februari, Lemniscaat)
Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Vandaag zal hij zichzelf doden met het pistool van zijn grootvader. Maar eerst gaat hij op bezoek bij de vier belangrijkste mensen in zijn leven om hen een cadeau te geven. En Leonard heeft nog een andere laatste missie: hij gaat zijn vroegere beste vriend vermoorden omdat hij zijn leven tot een hel heeft gemaakt.

Verre vader van Jos van Kan (4 februari, Nieuw Amsterdam)
Sep brengt ze laatste levensjaren door in Cambodja en moet plotseling een beslissing nemen die alles op scherp zet. Een verhaal over een vader die zijn zoon is kwijtgeraakt en niet weet hoe hij daar mee moet leren leven.
 


Misplaatst van Nell Zink (4 februari, Ambo Anthos)
1966, Stillwater College, Virginia. De eerstejaarsstudente Peggy en haar professor Lee beginnen een verhouding die gedoemd is te mislukken, want zij is lesbisch en Lee is homo. Toch duurt de relatie tien jaar. Daarna vlucht Peggy met haar dochtertje Karen, zoontje Byrdie blijft achter. Jaren later worden broer en zus eindelijk weer herenigd.


De hemel volgens Boe (8 februari, Nieuw Amsterdam)
Van het ene op het andere moment ontwaakt Boe in de hemel. Samen met zijn vriend Johnny gaat hij in de hemel voor dertienjarigen op zoek naar hun moordenaar, die ook in de hemel komt. De jongens doen een paar schokkende ontdekkingen.


Schoppenvrouw van Mensje van Keulen (11 februari, Atlas Contact)
De vriendschap met een nieuwe klasgenote betekende voor Paula een onweerstaanbare en schokkende periode in haar leven.
De confrontatie kort daarna met de mysterieuze heler en ziener Dokter Adami, wierp, hoewel ze geen geloof aan zijn sinistere voorspellingen hechtte, een schaduw vooruit. Jaren later, als Paula ontdekt dat haar dochter een misdaad heeft begaan, lijken Adami’s onheilspellende woorden alsnog waarheid te worden.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: In seizoenen van Judith Visser

 

Gerelateerd

Over

Judith Visser

Judith Visser

Judith Visser schreef 15 boeken maar is de laatste jaren vooral bekend door haa...