Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Irena's kinderen van Tilar Mazzeo + giveway

door Soraya Vink (crew) 9 reacties
De Amerikaanse historicus Tilar Mazzeo verdiepte zich in het leven van de Poolse vrouw Irena Sendler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijdde Sendler duizenden kinderen uit het getto en smokkelde ze naar een veilige plaats. Haar levensloop is te lezen in 'Irena's kinderen'. Op Hebban lees je een Sneak Preview en maak je kans op een exemplaar.

Als verpleegkundige wordt de Poolse Irena Sendler in 1942 toegelaten tot het getto van Warschau. Al snel smokkelt ze weeskinderen uit de afgesloten wijk en ze vraagt aan haar familie en vrienden om ze te verbergen. Met de hulp van haar grote liefde, een verzetsstrijder, en een geheim netwerk van vrouwen en moeders weet Irena Sendler uiteindelijk meer dan tweeduizend kinderen uit het getto te bevrijden. De kinderen worden verstopt in grafkisten en via geheime routes door het riool weet Irena met gevaar voor eigen leven de nazi’s te omzeilen. Van elk kind dat ze wist te redden schreef Irena Sendler de naam en ware identiteit op, zodat hun families ze zouden vinden als de oorlog ooit voorbij zou zijn.

Historicus Tilar Mazzeo schreef eerder over de geschiedenis van het Ritz hotel in Parijs tijdens de bezetting van nazi's en verdiepte zich tijdens de research voor Irena's kinderen opnieuw in de inktzwarte bladzijdes van de wereldgeschiedenis. Ze ontdekte het verhaal van Irena Sendler, die ook wel de vrouwelijke Oskar Schindler wordt genoemd door haar dappere strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 
Op Hebban lees je de proloog en het eerste hoofdstuk van Irena's kinderen.

Lees hier een Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Irena's kinderen is verschenen bij Uitgeverij Cargo.

Giveaway

Benieuwd geworden naar de rest van het verhaal Irena Sendler? Op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van Irena's kinderen. Bekijk het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Irena's kinderen van Tilar Mazzeo + giveway

 

Gerelateerd

Over

Tilar Mazzeo

Tilar Mazzeo

Tilar Mazzeo heeft meerdere gerenommeerde boeken op haar naam staan, over zeer v...

Gesponsorde boeken