Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Kaaskoppen van Robert Vuijsje

Als jood met een Marokkaans uiterlijk weet Robert Vuijsje als geen ander wat het is om er niet bij te horen. Maar hij weet ook hoe het voelt om Nederlands te zijn. Met zijn nieuwe boek 'Kaaskoppen' wilde hij onderzoeken aan welke kant hij staat. Met oude en nieuwe kaaskoppen zocht hij naar het antwoord op de vraag: wat voor land zijn wij en waarom is iedereen zo woedend? Lees hier een Sneak Preview!

Nederland is in verwarring, het is een ander land geworden. Twee groepen staan lijnrecht tegenover elkaar. Zwartharige Nederlands zien overal kleur en afkomst, terwijl hun blonde landgenoten dat nergens zien. Zij klampen zich vast aan tradities van een land dat niet meer bestaat. Nederland is nu een land waar de nieuwe kaaskoppen het over één ding unaniem eens zijn: racisme bestaat in dit land. De vraag is alleen: hoe ga je daarmee om? Hoe is het om te worden geboren in een land waarvan je weet dat de meeste inwoners je niet als een echte Nederlander zien?

In Kaaskoppen tekent Robert Vuijsje (1970) de verhalen op van zestig beroemde Nederlanders met een gekleurde afkomst. Hij zet de nieuwe kaaskoppen tegenover de old skool kaaskoppen. Zij die er niet bij horen tegenover hen die niet begrijpen waar hun nieuwe landgenoten over zeuren. De Alleen maar nette mensen-auteur schetst daarmee een beeld van ons land zoals we het nooit eerder zagen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van de Surinaamse NOS Journaal-presentatrice die nog steeds geen kleur ziet op de televisie. Of de Antiliaanse actrice die van Playboy slechts tienduizend euro kreeg aangeboden, omdat 'zwart niet verkoopt'. En hoe reageert men op straat op Sunnery James, de Surinaamse echtgenoot van het Friese topmodel Doutzen Kroes?

Alvast een hoofdstuk lezen uit Kaaskoppen ?

Klik hier voor een voorpublicatie 

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


Giveaway

Smaakt dit hoofdstuk uit Kaaskoppen naar meer? Doe dan mee met de giveaway en maak kans op een exemplaar!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Kaaskoppen van Robert Vuijsje

 

Gerelateerd

Over

Robert Vuijsje

Robert Vuijsje

Robert Vuijsje (1970) studeerde Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam...

Gesponsorde boeken