Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: 'Keizer' van Sarah Sluimer

Programmamaker, moderator en publiciste Sarah Sluimer mag zich vanaf nu ook romanschrijfster noemen. Op 23 mei verschijnt haar debuutroman 'Keizer', over een kunstenaar die zijn ziel verkoopt. 'Keizer' is volgens Lebowski's hoofdredacteur Jasper Henderson geen alledaags debuut: 'niet wat betreft de thematiek, maar ook niet qua stijl - zo tref je ze zelden.' Op Hebban lees je een Sneak Preview én maak je kans op een exemplaar van dit boek!


Het debuut van Sarah Sluimer, Keizer, verhaalt over Leo, de beroemdste regisseur van Nederland, en misschien zelfs wel van Europa. Zijn spelers aanbidden hem en zijn gezelschap heeft succes over de hele wereld. Leo heeft niet alleen zijn ensemble tot in de puntjes gekneed naar zijn wensen, maar ook zijn leven. Hij leeft voor en in zijn kunst, zo ver mogelijk van het dagelijkse gewoel, het verderf, af. Met het alledaagse geploeter van de rest van de wereld, dat volgens hem maar klootjesvolk is, wil hij zich niet bezighouden. Dan ontmoet hij de bekende Nederlandse schilder Victor in New York, die hem een voorstel doet waardoor hij zijn droom kan realiseren: totale afstand, letterlijk en figuurlijk verheven boven de andere mensen. Daarvoor moet Leo wel een stuk regisseren over Victors leven, geschreven door Victors zoon. Als Leo het voorstel aanneemt, tekent hij voor zijn ondergang.

'Sluimer zet hoog in,' aldus Jasper Henderson (Lebowski), 'want niet alleen is Keizer een wat mij betreft razendknap en sterk geschreven verhaal over hoogmoed en ambitie, maar ook over de vraag: wat betekent kunst voor je? Keizer zet je aan tot nadenken over kunst, maar weet ook telkens opnieuw te ontroeren. Want tussen Leo’s obsessieve pogingen door een stuk van de grond te krijgen dat hij diep in zijn hart helemaal niet wil maken, vertelt de roman ook het verhaal van een moeder en een zoon die elkaar wegens de omstandigheden altijd in een wurggreep hebben gehouden en elkaar nooit los hebben kunnen laten.' 


Benieuwd naar Keizer? Deze debuutroman verschijnt op 23 mei, maar je kunt hier alvast een fragment lezen.

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: 'Keizer' van Sarah Sluimer

 

Gerelateerd

Over

Sarah Sluimer

Sarah Sluimer

Sarah Sluimer (1985) is programmamaker, moderator en publiciste. Ze schrijft o.a...

Gesponsorde boeken