Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview! Krijgt 'Vraag me nog eens' haar verwachte internationale doorbraak?

door Hebban Crew 5 reacties
'Vraag me nog eens' wordt door uitgeverij AW Bruna omschreven als een 'rake roman over de levenslange vriendschap en liefde tussen twee buurkinderen. Alsof je naar een hedendaagse Romeo en Julia kijkt wanneer ze waren blijven leven.' Het boek, dat verfilmd wordt als miniserie, belooft de internationale doorbraak van auteur Mary Beth Keane te worden. Lees op Hebban alvast een sneak preview!

In Amerika kunnen ze allang niet meer om Mary Beth Keane heen. Ze schreef eerder al The Walking People en Fever, ontving een Guggenheim Fellowship voor schrijven en werd een van de 5 talenten onder de 35 jaar genoemd door de National Book Foundation. Haar nieuwste boek Ask Again, Yes lijkt haar internationale doorbraak te gaan worden. Het boek dook direct na verschijnen al op in de New York Times bestsellerlijst en is in productie om verfilmd te worden. De vertaalrechten zijn intussen aangekocht voor 20 verschillende talen, waaronder Nederlands. Bij ons verscheen de indrukwekkende roman op 18 februari 2020 als Vraag me nog eens.

Het verhaal

Francis Gleeson en Brian Stanhope, allebei net in dienst getreden bij de NYPD, komen naast elkaar te wonen buiten de grote stad. Wat er achter gesloten deuren gebeurt in beide huizen – de eenzaamheid van Francis’ vrouw Lena en de wankele geestelijke gezondheid van Brians vrouw Anne – weerhoudt hen van een warme band. Het zijn juist hun kinderen die vriendschap sluiten, totdat door een explosieve gebeurtenis alles op scherp komt te staan.

Vraag me nog eens is een zeer aangrijpend en louterend relaas over de levenslange vriendschap en liefde tussen de dochter van Francis en Lena, Kate, en de zoon van Brian en Anne, Peter. Alsof je naar een hedendaagse Romeo en Julia kijkt wanneer ze waren blijven leven. Kate en Peters liefdesverhaal wordt getekend door tederheid, grootmoedigheid en genade, ook al wordt die liefde op de proef gesteld door veranderde herinneringen en schimmen uit het verleden.

Leesfragment

We houden je niet langer in spanning, want de sneak preview van Vraag me nog eens is het lezen waard. Bekijk hieronder vooral ook wat anderen zeggen over het boek én een video van Keane over haar roman. In maart verschijnt er op Hebban ook nog een interview met de auteur, dus kom na deze sneak preview nog zeker even terug!

Lees hier de eerste 22 bladzijden van Vraag me nog eens

Wat zegt Hebban?

Hebban-recensent Marieke is er snel bij en gaf het boek een mooie 4 **** recensie.

'In het boek draait het vooral om familie en vergeving, maar doordat het speelt over een lange periode komen er veel andere onderwerpen aan bod als alcoholisme en erfelijkheid, borderline, het verlies van een kind en word je als lezer meegenomen in de effecten van deze heftige thema’s over een langere periode. (...) Het is uitgebreid en realistisch en het blijft constant boeien.'

Andere auteurs over Vraag me nog eens

‘Mary Beth Keane behandelt een van de moeilijkste thema’s in fictie: menselijk fatsoen. Ze creëert een gelaagde emotionele waarheid waarin ze laat zien dat compassie het kan winnen van schuld, begrip van wrok en de veerkracht van het hart voor acceptatie van de tegenstrijdigheden in de liefde zorgt.’ - Louise Erdrich 

‘Vraag me nog eens is een sterke en ontroerende roman van een familie, trauma en de allesbepalende momenten in mensenlevens. Mary Beth Keane is een auteur met buitengewone diepte, gevoel en scherpzinnigheid. Lezers zullen dit boek geweldig vinden, net als ik.’ - Meg Wollitzer

In maart zal een interview verschijnen met auteur Mary Beth Keane, dus hou Hebban in de gaten voor meer!

Ben jij intussen ook al benieuwd naar Vraag me nog eens?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview! Krijgt 'Vraag me nog eens' haar verwachte internationale doorbraak?

 

Gerelateerd

Over

Mary Beth Keane

Mary Beth Keane

Mary Beth Keane (1977) werd door de National Book Foundation tot een van de vijf...


Gesponsorde boeken