Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Mensenwerk van Han Kang

door Daphne van Rijssel (crew) 2 reacties
Van schrijfster Han Kang had niemand in Nederland nog gehoord, totdat Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar vorig jaar de Nederlandse vertaling van haar roman 'De vegetariër' uitgaf. Net als in haar thuisland Zuid-Korea werd het boek ook hier juichend ontvangen. 'Dit boek moet u lezen', schreef Arnon Grunberg. Op 12 januari verschijnt Kangs nieuwe roman 'Mensenwerk'. Lees hier alvast een voorpublicatie!


Han Kang (1970) is in Zuid-Korea een literaire ster. Met haar boeken sleepte ze onder meer de Yi Sang Literary Prize, de Today's Young Artist Award en de Korean Literature Novel Award in de wacht. Vooral haar roman De vegetariër maakte internationaal veel indruk. In dit boek wordt de vraag gesteld wat nou eigenlijk waanzin is. Hoofdpersoon Yeong-Hye heeft last van verschrikkelijke nachtmerries die haar doen besluiten te stoppen met het eten van vlees. Ze vindt dat het wrede vlees-eten symbool staat voor de wreedheid in de hedendaagse wereld. Yeong-Hye gaat zover in haar nieuwe opvattingen dat ze aan haar vleselijke bestaan wil ontsnappen en een boom wil worden, volgens haar de puurste levensvorm op aarde.

Met deze bizarre, maar intrigerende vertelling imponeerde Han Kang niet alleen de Koreaanse lezers, ook in Nederland regende het lofuitingen. Het boekenpanel van De Wereld Draait Door tipte het boek in februari 2015 vanwege de hypnotiserende schrijfstijl en vanwege het feit dat de unieke hoofdpersoon zo sterk wordt neergezet zonder dat zij zelf aan het woord komt.
'Soms heb je zo'n boek vast, dan lees je de eerste zin en dan denk je al 'dit is goud', aldus panellid Caspar Dullaart.

Han Kangs meest recente roman Here comes the boy bestormde in 2014 de bestsellerlijsten van Korea. Op 12 januari verschijnt ook dit boek in Nederlandse vertaling bij Nijgh & Van Ditmar. Mensenwerk gaat over onderdrukking en speelt zich in 1980 af in Zuid-Korea. In de nasleep van de moord op de militaire dictator Park Chung Hee vindt een studentenopstand plaats, waarop brute represailles en een afkondiging van de krijgswet volgen. De veertienjarige Dong-Ho gaat tussen de vele lichamen op zoek naar zijn vriend Jeong-Dae en raakt verstrikt in omstandigheden die hij niet onder controle heeft. De nare omstandigheden monden uit in een confrontatie met het leger.

Vijf jaar later is de militaire dictator Chun Doo Hwan aan de macht. Hij hanteert een wreed regime met censuur, een uitgaansverbod en politieagenten in burger. Het strenge regime heeft ervoor gezorgd dat de details van het bloedbad worden verzwegen. Maar de doden, die onbegraven zijn achtergelaten en om wie niet gerouwd is, achtervolgen nog steeds de levens van de overlevenden die hun eigen leven riskeren door zich te verzetten tegen het regime.

Benieuwd naar Mensenwerk ?

Lees hier alvast een voorpublicatie

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug


Giveaway!

We maken een aantal lezers blij met een exemplaar van Mensenwerk ! Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Mensenwerk van Han Kang

 

Gerelateerd

Over

Han Kang

Han Kang

Han Kang (1970) is geboren in Gwangju, Korea. Toen ze zestien jaar oud was ve...

Gesponsorde boeken