Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Met hoofd en hart van Christie Watson (met leesclubinschrijving)

Verhalen over leven en dood, hoop en troost maar ook zorgzaamheid en compassie. In haar boek 'Met hoofd en hart' bespreekt voormalig verpleegkundige Christie Watson haar beroepspraktijk op een liefdevolle manier. Op Hebban lees je nu een Sneak Preview.

Hoewel schrijfster Christie Watson al lange tijd werkte als verpleegkundige heeft de dood van haar vader haar doen inzien hoe belangrijk zorg eigenlijk. Het draait volgens haar om menselijkheid en bezieling. Iets wat een verpleegkundige aan een stervende kan bieden als alle artsen geen volgende stap kunnen zetten en een behandeling gestaakt wordt. Met hoofd en hart geeft een bijzonder kijkje in de medische wereld vanuit een vrouwelijk perspectief en is ook geschikt voor lezers die geraakt werden door de boeken van Hugo Borst over de zorg voor zijn moeder.

Na meer dan twintig jaar achter de schermen op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal. Ze leidt ons door ziekenhuisgangen naar premature baby's die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven.

Ze brengt ons naar een zaal waar verpleegkundigen kankerpatiënten chemotherapie toedienen. Ze neemt ons mee naar de Spoedeisende Hulp vol eenzame alcohol- en drugsverslaafden en we staan naast haar op de geriatrische afdeling, waar zich de kwetsbaarste mensen van onze samenleving bevinden. Ze maakt ons deelgenoot van de doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen.

Zoals ieder van ons in aanraking komt met ziekte, van onszelf of van onze dierbaren, zo maken we ook allemaal het moment mee waarop we afhankelijk worden van de steun en de waardigheid die verpleegkundigen ons bieden. Hun belangrijke werk in de voorhoede van de zorg doen ze grotendeels achter de schermen en uit het zicht van het publiek.


Lees hier een Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Met hoofd en hart is verschenen bij HarperCollins Holland en vanaf nu verkrijgbaar.

Doe mee met de Hebban Leesclub!

Smaakt deze Sneak Preview naar meer en wil je graag samen met andere lezers in dit boek duiken? Op Hebban starten we binnenkort een leesclub met dit ontroerende boek. Schrijf je snel in!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

7 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Met hoofd en hart van Christie Watson (met leesclubinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Christie Watson

Christie Watson

Christie Watson (1976) werkt aan St. Mary's University in Londen, waar ze verple...

Hebban Spots

Met hoofd en hart

19 volgers

Welkom bij de leesclub rond Met hoofd en hart, het inspirerende boek van Christie Watson (Uitgeverij HarperCollins Holland). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub,...


Gesponsorde boeken