Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Niets dan kwaad van Hans Koppel

In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van in het oog springende romans en thrillers die binnenkort verschijnen. Vandaag: 'Niets dan kwaad' van de Zweedse bestsellerauteur Hans Koppel.

De Zweedse auteur Hans Koppel (1964), ook wel bekend als Petter Lidbeck, heeft vele succesvolle kinderboeken en romans op zijn naam staan. In zijn thuisland werden er al circa 150.000 exemplaren van zijn boeken verkocht.

In 2011 debuteerde Koppel als thrillerschrijver met Kommer aldrig mer igen, naar het Nederlands vertaald als Ze komt nooit meer terug. In deze pyschologische thriller komt de vrouw van hoofdpersoon Mike Zetterberg niet thuis na haar werk. Als ze de volgende ochtend nog steeds niet thuis is, vreest Mike het ergste. De politie beschouwt hem echter als hoofdverdachte. Mike knokt keihard om zijn onschuld te bewijzen, maar weet niet dat zijn vrouw Ylva dichterbij is dan hij denkt…


Ze komt nooit meer terug werd een succes en een jaar later volgde het tweede deel van dit drieluik, Je bent nu van mij. In deze thriller komt de gelukkig getrouwde Anna in aanraking met Erik, met wie ze een spannende avond beleeft. Als Anna het hierbij wil laten, blijken Eriks intenties heel anders. Hij laat haar geen moment met rust. Naarmate het verhaal vordert ontdekt Anna dat Erik een gevaarlijke psychopaat is.


Op 11 augustus publiceert A.W. Bruna Niets dan kwaad, het laatste deel van de trilogie. Hoofdpersoon is de journalist Calle Collins, die voor een familiemagazine een reportage schrijft over de dertienjarige Kent die jaren geleden werd doodgereden. De dader reed door. Alhoewel het moeilijk is om iets positiefs te vinden over de verongelukte jongen, lukt het Calle toch om een empathisch verhaal te schrijven.


Bij een concurrerende krant werkt Anders Malmberg, een jonge stercolumnist. Hij leest Calles reportage en herkent daarin onmiddellijk de kwelgeest uit zijn jeugd. Heel anders dan in Calles verhaal, was Kent in Anders’ jeugd een ware kwelgeest, die zijn leven tot een hel maakte. Anders besluit om zijn versie van het verhaal te vertellen in zijn volgende columns, de waarheid moet immers boven tafel komen. Maar zowel Calle als Anders blijken in levensgevaar te zijn.Met Niets dan kwaad schreef Hans Koppel wederom een zinderende psychologische thriller.

Klik hier om de voorpublicatie te lezen.

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug. Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Niets dan kwaad van Hans Koppel

 

Gerelateerd

Over

Hans Koppel

Hans Koppel

Hans Koppel (Stockholm, 1964) is het pseudoniem van de populaire Zweedse kinderb...

Gesponsorde boeken