Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Onder de vlinderboom van Pauline Vijverberg (met giveaway)

Na het succes van 'Het suikervogeltje', schreef Pauline Vijverberg opnieuw een historische roman. 'Onder de vlinderboom' gaat over de aangrijpende gevolgen van de Boerenoorlog, waarbij vrouwen en kinderen in goederentreinen naar tentenkampen werden vervoerd en waarvan velen stierven. Op Hebban lees je een Sneak Preview van deze roman én maak je kans op een exemplaar.

'Mijn boeken gaan over krachtige vrouwen in Afrika en in Holland, van wie de verhalen gebaseerd zijn op waargebeurde historische omstandigheden. Vrouwen die hun lotsbestemming veranderen. Avontuurlijke vrouwen, sterk en uitdagend, tegen alle verwachtingen in. Om over hen te schrijven, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan en ik vertrouw op mijn verbeeldingskracht om hun leven in te kleuren.'


Bovenstaande is te lezen op de website van schrijfster Pauline Vijverberg. Vorig jaar verscheen haar roman Het suikervogeltje, dat gebaseerd is op het leven van weesmeisjes die in de zeventiende eeuw naar Zuid-Afrika emigreerden. Ook Vijverbergs nieuwste roman Onder de vlinderboom speelt zich deels af in Zuid-Afrika.

De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Op die manier delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Zonder woorden te gebruiken kunnen ze elkaars gedachten lezen. Wanneer hun boederij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand, neemt hun leven op slag een drastische wending. Samen met hun moeder komen de kinderen in een kamp vlakbij het Zuid-Afrikaanse Pretoria terecht.

Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door patronen uit het verleden die zich in het heden herhalen: epigenetica. Ze stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland tot ver over de continenten in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht waardoor haar leven voorgoed zal veranderen. 

Op 7 maart zal Pauline Vijverberg in het Zuid-Afrika-Huis in Amsterdam het eerste exemplaar van haar nieuwe boek overhandigen aan Tessa Rosenboom, hoogleraar vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Rosenboom deed onderzoek naar mensen die werden geboren tijdens de Hongerwinter (1944-1945). Vanaf die dag ligt Onder de vlinderboom ook in de boekhandel. 

Nu alvast wat lezen?

Ga naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Benieuwd naar het hele verhaal? Doe mee met de giveaway en maak kans op een exemplaar van Onder de vlinderboom!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Onder de vlinderboom van Pauline Vijverberg (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Pauline Vijverberg

Pauline Vijverberg

Pauline Vijverberg-du Marchie Sarvaas (Tokio, 1964) woonde het grootste deel va...

Gesponsorde boeken