Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Onderweg met Roadie van Thomas Acda

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van in het oog springende romans en thrillers die binnenkort verschijnen. Vandaag de debuutroman van Thomas Acda: 'Onderweg met Roadie'.

'Heel erg blij en trots dat Thomas Acda getekend heeft bij Lebowski', twitterde uitgever Oscar van Gelderen toen in maart bekend werd dat de zanger bij zijn uitgeverij zou debuteren als schrijver. Een half jaar later is het dan bijna zover: over een paar weken ligt Onderweg met Roadie in de boekhandel.

"Ik zet de auto in drive en we rijden. Langzaam, en over een weg waar een blind paard nog geen schade kan aanrichten, maar we rijden! Met een hond achter het stuur. Links woestijn, rechts woestijn en voor ons kilometers prachtig Amerikaans asfalt."

In Onderweg met Roadie vertelt Acda met veel vaart en humor het verhaal van een zanger die de helft van het beroemdste popduo van Nederland was. Na de breuk met zijn collega Bob verliest de zanger zich in drank en drugs. Als een vriendin vraagt om haar hond naar Los Angeles te brengen, grijpt de verteller zijn kans en begint een avontuurlijke roadtrip dwars door Amerika. Tijdens deze trip heeft hij alle tijd om na te denken over en terug te blikken op zijn mislukte huwelijk, het succes en het einde van zijn samenwerking met Bob, zijn gevecht tegen de kilo’s, maar bovenal het gevecht met zichzelf.

Duidelijk moge zijn dat Acda voor deze roman inspiratie putte uit zijn tijd met Paul de Munnik, waarmee hij twintig jaar lang een populair muziekduo vormde. Tijdens hun afscheidsconcert in Carré, in maart van dit jaar, werden de twee zangers benoemd tot ridders in de Orde van Oranje Nassau. Het duo besloot uit elkaar te gaan om ieder afzonderlijk aan nieuwe projecten te werken. Naast het schrijven richtte Acda zich op het regisseren van de misdaadkomedie Mooi en speelt hij de hoofdrol in de nieuwe SBS-serie Bureau Raampoort, gebaseerd op de succesvolle De Waal & Baantjes-reeks.


Benieuwd of Thomas Acda net zo goed schrijft als hij acteert en zingt?

Lees hier een voorpublicatie

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Onderweg met Roadie van Thomas Acda

 

Gerelateerd

Over

Thomas Acda

Thomas Acda

Thomas Acda (1967) is zanger, acteur en schrijver. Samen met Paul de Munnik verk...

Gesponsorde boeken