Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Ons kasteel aan zee van Lucy Strange (met winactie)

door Hebban Crew 4 reacties
Lucy Strange was actrice, zangeres en storyteller voordat ze als lerares Engels ging werken. Ze debuteerde met 'Het geheim van het Nachtegaalbos', dat in Nederland met een Vlag & Wimpel werd bekroond. Haar tweede boek heet 'Ons kasteel aan zee' en is net uit. Bij ons kun je een sneak preview lezen en we geven 5 exemplaren van het boek weg. Lees snel verder!

'Lucy Strange laat ons echt voelen hoe besmettelijk oorlog en de achterdocht van anderen kunnen zijn en hoe daardoor zelfs het sterkste gezin uiteengerukt kan worden.' - The Times (UK)

Over het boek

1939. De twaalfjarige Petra woont met haar ouders en zus in een vuurtoren aan de Engelse kust. Haar wereld bestaat uit avonturen in verborgen tunnels en verhalen over zeemonsters. Maar aan die zorgeloze jeugd komt een eind als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Petra’s moeder wordt ervan verdacht te spioneren voor de Duitsers, en haar vader en zus lijken zo hun eigen geheimen te hebben. In het duister van de oorlog vindt Petra een lichtpuntje in de oude legende van de Dochters van Steen. Kan die legende haar helpen om haar familie bij elkaar te houden?

Wat Lucy Strange ertoe bracht 'Ons kasteel aan zee' te schrijven

'Ons kasteel aan zee begon met een schilderij van Eric Ravilious — een prachtige aquarel van het uitzicht vanuit het lichthuis van de vuurtoren Belle Tout. Toen ik dat schilderij voor het eerst zag, werd ik gefascineerd door dat unieke perspectief: de vorm van die kamer, de ramen en het fantastische gevoel van lucht, licht, zee en de hemel daarbuiten. Ik wist meteen dat ik een verhaal wilde schrijven dat vanuit dat perspectief werd verteld.'

Bekijk de boektrailer

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Je kunt hier alvast de eerste hoofdstukken lezen.

Lees een fragment

Winactie

Wil je meer lezen? We geven vijf exemplaren weg van Ons kasteel aan zee. Ga snel naar de winactie en doe mee!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Ons kasteel aan zee van Lucy Strange (met winactie)

 

Gerelateerd

Over

Lucy Strange

Lucy Strange

De boeken van Lucy Strange zijn alles wat je van goede boeken verwacht: soms poĆ...


Gesponsorde boeken