Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Overal vogelzang van Evie Wyld

Met haar tweede boek 'All the birds, singing' won de Britse Evie Wyld al twee prestigieuze prijzen in haar thuisland. Bij Uitgeverij de Geus verschijnt deze veelbelovende roman eind deze week in Nederlandse vertaling. Op Hebban lees je alvast de eerste twee hoofdstukken uit 'Overal vogelzang'!

Op een verlaten Brits eiland waar de wind altijd waait is Jake de nieuwe, jonge bewoonster van een oude boerderij. Ze heeft alleen gezelschap van haar hond en een kudde schapen, maar dat vindt ze juist fijn. Als iets of iemand het op haar schapen heeft gemunt, wordt Jake's bestaan in afzondering bedreigd. Om de paar nachten wordt er een schaap aan stukken gereten. Wat of wie zit hierachter? Vossen? Mensen? Of dat mysterieuze beest waarover de wildste geruchten de ronde doen op het eiland? Jake doet er alles aan om zich te weren tegen de anonieme vijand. En dan is er ook nog haar verleden, dat ze mijlenver achter zich heeft gelaten, maar waarvan ze de littekens nog steeds bij zich draagt.

Dit is het verhaal van Overal vogelzang, de tweede roman van Evie Wyld (1980) die op 11 maart in Nederlandse vertaling verschijnt bij De Geus. Sinds de Britse schrijfster in 2010 debuteerde met haar roman Na het vuur, een ademloze stilte is ze overladen met prijzen en nominaties. De BBC riep haar uit als een van de twaalf beste nieuwe schrijvers en in 2013 stond ze op de lijst van Granta Best of Young British Novelists. Met Overal vogelzang won Wyld al de Encore Award voor tweede boek en de European Union Prize for Literature én werd ze genomineerd voor de Baileys Women's Prize for fiction. De buitenlandse pers is laaiend enthousiast over dit boek:

'Met Overal vogelzang vergroot Wyld haar reputatie als een van de beste romanciers van het Verenigd Koninkrijk.' - The Guardian

'Dit is zo'n boek dat als een duister vuurwerk rond blijft zingen in je hoofd, en dat je telkens opnieuw wilt lezen als je het uit hebt.' - Financial Times

De verwachtingen zijn hooggespannen! Ben jij inmiddels nieuwsgierig naar deze roman?

Lees hier de eerste twee hoofdstukken!

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer veelbelovende boeken in maart

De val van mijn moeder  van Ernst Timmer (10 maart, Prometheus)
Verteller Joost Beekman, het alterego van de schrijver, blikt terug op het leven van zijn moeder en beschrijft hoe zij na een val haar arm breekt en afhankelijk wordt van hulp. De aftakeling wordt beschreven als een avontuur waarin een stoet van dokters, zorgfunctionarissen, verpleegkundigen en maatschappelijk werksters voorbij komt.

De drie Maria's van Lluís Llach (24 maart, Atlas Contact)
Maria Roderich, Maria Magí en Maria Costa vormen samen drie generaties die La Principal hebben bestuurd, het voornaamste huis van het dorpje Pous. De stokoude huishoudster Ursula is al sinds de eerste Maria in dienst en is dé informatiebron in deze historische whodunit, die begint in 1940.


Heer van de vliegen van William Golding (21 maart, Atlas Contact)
Nieuwe editie van deze in 1954 verschenen roman, die een gewelddadig en treffend beeld geeft van de menselijke natuur en wat er gebeurt als de beschaving ten onder gaat. Een groep schooljongens stort neer op een onbewoond eiland. Zonder volwassen toezicht moeten ze met elkaar zien te overleven, maar ze falen.

De stilte van Thé van Marie de Meister (24 maart, Ambo|Anthos)
Wat als de liefde voor God groter is dan de liefde voor je kind? Sophie Keller groeide op in een groot, katholiek plattelandsgezin. Er mocht niet worden gepraat over tante Thé, de zwijgende non. Pas als Sophie op haar achttiende de waarheid over haar afkomst hoort, begrijpt ze waarom ze soms werd uitgescholden voor koekoeksjong. Zal ze de stilte van Thé kunnen doorbreken?

Schemerdieren van Nowelle Barnhoorn (30 maart, Prometheus)
Pier Sikkema heeft een overzichtelijk leven. Tot zijn dochter uit huis gaat en alles wat een vaste plek had begint te verschuiven. Waarom laat ze ineens niets meer van zich horen? Dieper in de problemen raakt Pier als hij een meisje onder zij hoede neemt op de middelbare school waar hij congiërge is. Er lijkt slecht één uitweg mogelijk: terug naar het Friese platteland waar hij opgroeide.


Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Overal vogelzang van Evie Wyld

 

Gerelateerd

Over

Evie Wyld

Evie Wyld

Evie Wyld (Londen, 1980) stond in 2013 op de lijst van Granta’s Best of Young ...

Gesponsorde boeken