Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Pauwl van Erik Jan Harmens + giveaway

door Daphne van Rijssel (crew) 4 reacties
Sinds december schrijft Erik Jan Harmens iedere zaterdag een column in Het Parool over de autistische Paul. De avonturen van dit hoofdpersonage gaan door in Harmens nieuwe roman 'Pauwl', die net verschenen is. Op Hebban lees je alvast een Sneak Preview én maak je kans op een exemplaar.

Erik Jan Harmens (1970) scoorde twee jaar geleden een bestseller met zijn roman Hallo muur, waarin hij de jaren waarin hij een burnout kreeg, een echtscheiding doormaakte, een aantal dierbaren verloor en zijn alcoholverslaving moest overwinnen, beschrijft. Bij de totstandkoming van zijn nieuwe roman, Pauwl, waarin autisme het hoofdthema vormt, was Harmens autistische zoon Julian nauw betrokken. Wederom een persoonlijke roman.

Hoofdpersoon in Pauwl is de bijna 35-jarige Paul. Hij heeft autisme. Iedereen spreekt zijn naam uit als 'Pauwl', verkeerd dus. Paul woont door de week in gezinsvervangend tehuis De Driemaster en gaat elk eerste weekend van de maand naar zijn moeder. In zijn woonkamer staat een terrarium met zijn baardagaam Wilfred. Paul werkt bij de plantsoenendienst en is stiekem verliefd op de veel jongere Carol.

Op een ochtend is Wilfred zoek, moet Paul naar de wc maar ontbreekt de tijd en de rust daarvoor, en in het stadhuis, waar Paul van het toilet gebruikmaakt omdat hij niet op de dixi wil, zijn de bordjes van de dames- en heren-wc omgedraaid. Al deze gebeurtenissen betekenen de opmaat naar onverdraaglijke verwarring. Een ochtend die om 5.30 uur begon als een gewone, kalme dag, verandert in een kleine nachtmerrie.

Pauwl ligt vanaf vandaag in de boekwinkels. Lees hier alvast een fragment!

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Ben je door het lezen van de Sneak Preview benieuwd naar de rest van dit boek? We maken een aantal lezers blij met een exemplaar van Pauwl, in ruil voor een recensie op Hebban! Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Pauwl van Erik Jan Harmens + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) schrijft proza en poëzie. Van zijn hand versch...