Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: het verhaal van Xandra Brood

Als Xandra Brood op 3 januari 1985 haar jawoord geeft aan Herman Brood, weet ze dat dit geen 'normaal' huwelijk wordt. Maar wat haar écht te wachten staat? Ze heeft geen idee. Bijna vijftien jaar na de dood van de grootste rockster van Nederland vertelt ze in 'Xandra Brood, Rock-’n-Roll Widow' voor het eerst haar eigen verhaal. Lees hier een Sneak Preview!

Op 11 juli 2016 is het precies vijftien jaar geleden dat Herman Brood een einde aan zijn leven maakte door van het dak van het Amsterdamse Hilton hotel te springen. Journalist en popbiograaf Rutger Vahl (1972) , die eerder biografieën over de Zweeds-Nederlandse zanger Cornelis Vreeswijk en Wally Tax schreef, kreeg de eer om het verhaal van Hermans vrouw Xandra Brood op papier te zetten. Hij voerde vele gesprekken met haar, maar ook met haar kinderen, vrienden en familie. In Xandra Brood.Rock-'n-Roll Widow beschrijft hij hoe Xandra van Brabants meisje uitgroeide tot de vrouw van de meest legendarische popartiest, schilder, junk en levenskunstenaar van ons land. Door de ogen van Xandra wordt een portret geschetst van Herman Brood als vader en echtgenoot; een man die zijn kinderen niet op tijd naar school bracht, maar met wie je wel ontzettend kon lachen en die wel altijd alle aandacht had.

Maar bovenal laat dit boek zien wie de vrouw achter Herman was, de vrouw die ondanks de diepe dalen het hoofd boven water hield en haar gezin op de juiste koers wist te houden. Een moeder die omwille van haar kinderen de keuze maakte om niet meer met Herman in één huis te wonen, maar die hem liefdevol in huis nam en verzorgde toen zijn door drugs gesloopte lichaam hem in de steek liet. Op dat moment begonnen de moeilijkste, maar tegelijkertijd ook meest intense maanden van haar huwelijk. Ontreddering, humor, wanhoop en geluk wisselden elkaar af. Xandra Brood, Rock-’n-Roll Widow is een ode aan de 'ongewone' liefde van een bijzondere vrouw voor een bijzondere man.

Benieuwd naar dit boek ?

Lees hier een voorpublicatie


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: het verhaal van Xandra Brood

 

Gerelateerd

Over

Rutger Vahl

Rutger Vahl

Rutger Vahl (1972) is journalist en historicus. In 2014 verscheen zijn biografie...

Gesponsorde boeken