Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Schaduw van de nacht van Tess Gerritsen (plus giveaway)

Het nieuwe boek van Tess Gerritsen verschijnt vandaag, en belooft iets heel anders te worden dan we van haar gewend zijn. De auteur zei haar beroep als arts vaarwel toen ze auteur werd, maar bleef dicht bij huis met haar medische thrillers. Nu maakt ze met 'Schaduw van de nacht' een uitstapje in een ander thrillergenre. Hier kun je een sneak preview lezen én een exemplaar winnen.

Tess Gerritsen was arts voor ze auteur werd. Tijdens haar zwangerschapsverlof begon ze met schrijven. Eerst nog een mix van romance en suspence tussen 1987 en 1996, maar uiteindelijk kreeg haar liefde voor de medische wereld toch weer de overhand. Met Harvest (in het Nederlands vertaald als Hartslag) debuteerde ze als auteur van medische thrillers en veroverde ze een plaats op de New York Times Bestseller List.

Een groot deel van haar boeken werd pas in 2010 voor de Nederlandse lezer vertaald, toen de televisieserie van Rizzoli & Isles werd gemaakt. Toen schepte haar Nederlands klinkende naam nog aardig wat verwarring, maar intussen weten de fans dat dit de achternaam van haar echtgenoot is, die Nederlandse voorouders heeft. Gerritsen is van oorsprong Chinees-Amerikaans.

Series en standalones

Gerritsen is vooral bekend van haar succesvolle serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles, maar heeft zich sinds de switch in genre niet alleen maar met het duo beziggehouden. Van 2001 tot en met 2017 schreef ze gestaag door aan de boekenserie, maar hield rekening met wat uitstapjes: Koud hart en Speel met vuur. Die laatste is gebaseerd op Incendio, dat ze speciaal schreef voor haar Nederlandse fans. Het boekje werd uitgedeeld als geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek in 2014. 

Schaduw van de nacht

Sinds 2017 bleef het even stil rondom Tess Geritsen, en dat had een goede reden: haar nieuwste boek Schaduw van de nacht verschijnt op 17 oktober in de Nederlandse boekhandels. Het boek is niet alleen een standalone, de auteur besloot ook haar schrijfstijl weer op te schudden. Na negen jaar romantische suspense en zestien jaar medische thrillers is het de vraag of de switch een nieuw tijdperk gaat inluiden. Verwacht van Schaduw van de nacht geen Rizzoli & Isles-achtige medische thriller, maar veel psychologische spanning en een paranormaal randje.

Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie's Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak. Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheim houden voor buitenstaander: iedere vrouw die het huis bewoond heeft, is er ook komen te overlijden. Is de geest van kapitein Brodie ervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige? Iemand die steeds dichter in de buurt van Ava komt...

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar het nieuwste boek van Tess Gerritsen, en wat de nieuwe stijl zal gaan doen? Lees alvast een fragment door op de link hieronder te klikken. 

Lees een fragment uit Schaduw van de nacht

Winactie

Hebban organiseert een winactie samen met uitgeverij The House of Books. Maak kans op een van de exemplaren van Schaduw van de nacht; Hebban mag maar liefst 5 exemplaren weggeven.

Ga naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Schaduw van de nacht van Tess Gerritsen (plus giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van...

Hebban Spots

Thriller Café

803 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...


Gesponsorde boeken