Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Schaduwvechters van Walter Lucius

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
In 2013 won Walter Lucius met zijn debuutthriller 'De vlinder en de storm' de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Volgende week verschijnt het tweede deel van de Hartland-trilogie, getiteld 'Schaduwvechters'. Op Hebban lees je een exclusieve sneak preview.

Walter Lucius, schrijverspseudoniem van Walter Goverde, werd niet alleen opgemerkt in Nederland, inmiddels zijn de rechten verkocht aan zeven buitenlandse uitgevers. Eerder dit jaar kwam de schrijver met zijn debuutthriller in aanmerking voor de Prix du polar Europeen du point, een prestigieuze Franse thrillerprijs. Zo zegt de Franse uitgever Alice Monéger over het werk van Lucius: 'Ik viel meteen voor de charme, de kracht en de uitstraling van het vrouwelijke hoofdpersonage. Wat een spannend en origineel verhaal, geschikt voor een breed leespubliek. De Hartland-trilogie heeft alle ingrediënten van een bestseller.'

De vlinder en de storm is deze maand verschenen in een herziene editie. ‘Een director’s cut, zoals we die kennen uit de filmwereld’, aldus Walter Lucius. ‘Samen met mijn uitgever en redacteur heb ik het boek drastisch bewerkt en ingekort waardoor het meer vaart en focus heeft gekregen. Het heeft zelfs een compleet nieuw einde. Het boek ligt nu dichter bij mijn huidige stijl.

Schaduwvechters is het tweede deel in de Hartland-trilogie waarin de lezer opnieuw kennismaakt met de onderzoeksjournalisten Farah Hafez en Paul Chapelle. Ook deze thriller heeft een internationale setting met plaatsen als Amsterdam, Jakarta en Kabul. De thema's die Farah en Paul in hun onderzoek tegenkomen, zoals kindersmokkel en corruptie, zorgen ervoor dat ze hun eigen levens regelmatig op het spel zetten. Hun persoonlijke drijfveren zijn echter zo sterk dat ze alles op alles zetten om de waarheid aan het licht te krijgen.

Over Schaduwvechters:

Journaliste Farah Hafez wordt gezocht door internationale veiligheidsdiensten vanwege haar vermeende aandeel in een gijzelingsactie in Moskou. Ze vlucht naar Jakarta om haar onderzoek naar de criminele praktijken van een Russiche oligarch door te zetten. Gesteund door haar collega en vertrouweling Paul Chapelle, die in Moskou en Johannesburg nieuwe sporen vindt, legt zij op verrassende wijze het internationale netwerk van de Rus bloot.

Dit netwerk blijkt ook verantwoordelijk te zijn voor de zaak waarop de Amsterdamse recherche zich stukbijt: de hit-and-run op een Afghaans jongetje dat door een hooggeplaatste Nederlandse politicus seksueel misbruikt is.


Op Hebban lees je een exclusieve sneak preview van de nieuwe thriller van Walter Lucius. Eind deze maand lees je op Hebban een interview met Walter Lucius over zijn Hartland-trilogie.

Lees hier een voorpublicatie
Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Schaduwvechters van Walter Lucius

 

Gerelateerd

Over

Walter Lucius

Walter Lucius

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van scenarist en producent Walter Gove...

Gesponsorde boeken