Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: 'Schildpadden tot in het oneindige' van John Green

door Lindy (Hebban Crew) 2 reacties
Bijna zes jaar na ‘Een weeffout in onze sterren’ is John Green terug met een nieuwe YA-roman! ‘Schildpadden tot in het oneindige’ is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe: net als de auteur worstelt het hoofdpersonage met een dwangstoornis. Op Hebban lees je een eerste fragment!


John Green (1977) behoeft nauwelijk introductie. De veelbekroonde bestsellerauteur bereikte wereldwijd een miljoenenpubliek met zijn romans en de Hollywoodverfilmingen van Paper Towns en Een weeffout in onze sterren. Zijn populariteit dankt Green behalve aan zijn boeken ook aan zijn populaire YouTube-kanaal ‘Vlogbrothers’, dat hij ooit samen met zijn broer Hank startte en waarop hij intensief online contact houdt met zijn fans, die zichzelf ‘nerdfighters’ noemen. In 2014 werd Green uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld door TIMES Magazine.  

De druk na het immense succes van The Fault in Our Stars was enorm, zo vertelt Green in een vlog op zijn YouTube-kanaal. Een jaar geleden zette de auteur nog een zeer openhartige video online, waarin hij de worsteling na het succes van The Fault in Our Stars bespreekt. ‘The Fault in our Stars was mijn vierde boek, maar de publicatie ervan ging heel anders dan alles wat daarvoor kwam. Zo werden er in de eerste week na verschijnen meer gebonden exemplaren verkocht dan van mijn eerdere romans ooit verkocht waren, bij elkaar!’ Wat volgens de auteur natuurlijk geweldig was, maar tegelijkertijd was hij alweer bezig aan een volgend boek. Dat was namelijk wat hij deed; een boek publiceren en weer een volgend verhaal schrijven. Dat lukte dit keer echter niet. ‘Ik voelde een immense druk, alsof mensen over mijn schouder meekeken.’ Een paar mislukte pogingen volgden. ‘Ik was blij en dankbaar dat The Fault in Our Stars zoveel mensen bereikte, maar was tegelijkertijd doodsbenauwd dat ik dit nooit meer zou overtreffen.’ Hij verloor zelfs even het plezier in het schrijven. Tot het moment dat Green de pen weer oppakte en voor de lol weer begon. ‘Dat bleef ik tegen Sarah (Greens vrouw, red.) zeggen: “Ik doe dit voor de lol, ik schrijf dit omdat ik denk dat jij het leuk zal vinden.” En dat bleken best goede redenen te zijn om door te schrijven.’  

In dezelfde video laat Green nog weten dat hij hoopt het boek af te maken waaraan hij op dat moment schreef, dat hij hoopt dat mensen het goed zullen vinden, maar dat hij dat niet zeker weet. ‘Maar wat veranderd is, is dat ik het oké vind om het niet te weten.’   Het boek kwam er toch: Schildpadden tot in het oneindige gaat over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis. Ook gaat het over een voortvluchtige miljardair en een beloning voor wie hem vindt. Aza gaat op zoek naar aanwijzingen, terwijl ze worstelt met haar obsessieve-compulsieve stoornis. 'Dit is mijn eerste poging om openlijk te schrijven over de stoornis waar ikzelf sinds mijn vroegste jeugd mee worstel. Het verhaal is verzonnen, maar gaat wel degelijk ook over mij persoonlijk,’ bekent Green.  

Schildpadden tot in het oneindige ligt vanaf 10 oktober in de winkels. Op Hebban lees je vast een fragment: 

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer weten over Schildpadden tot in het oneindige en over John Green? Lees dan het dossier ‘John Green in quotes’.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: 'Schildpadden tot in het oneindige' van John Green

 

Gerelateerd

Over

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Gesponsorde boeken