Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Schittering van Margaret Mazzantini

Hoeveel moed heb je nodig om jezelf te zijn? Een belangrijke vraag in 'Schittering', de nieuwe roman van de Italiaanse schrijfster Margaret Mazzantini. Een verhaal over twee jongens die een dubbelleven leiden. Over anders durven zijn en daarmee de echte schittering van het leven ontdekken. Volgende week in de boekhandel, nu al een Sneak Preview op Hebban!

Margeret Mazzantini (1961) is schrijfster en actrice. Ze debuteerde in 1994 met Il catino di zinco, in het Nederlands verschenen als Het zinken teiltje. Een van Mazzantini's bekendste romans is Non ti muovere (Ga niet weg ), die in 2004 door haar echtgenoot Sergio Castellitto werd verfilmd met Penélope Cruz in de hoofdrol. Haar bestseller Venuto al mondo (Ter wereld gekomen )werd eveneens verfilmd met deze actrice.

Met haar nieuwe roman Splendore, die op 7 april in het Nederlands verschijnt als Schittering, schreef Mazzantini een verhaal over het zoeken naar identiteit, over schoonheid en schaamte en over de zoektocht naar de kern van je bestaan:

Guido groeit in een welgesteld gezin op met Constantino, de zoon van de portier. De jongens zijn al van jongs af aan bevriend en voelen zich op een verwarrende manier tot elkaar aangetrokken. Als ze op een schoolreis naar Griekenland zijn vindt er een eerste, voorzichtige toenadering plaats. Beide jongens ontkennen echter hun diepere gevoelens.

Na Griekenland scheiden hun wegen, ieder begint aan een onopvallend doorsneeleven. Terwijl Constantino in Rome blijft, trouwt en twee kinderen krijgt, zoekt Guido zijn geluk in Londen, waar hij trouwt met een vrouw die al een dochter heeft. Alhoewel het moeizaam gaat houden de mannen hun affaire, die zich voornamelijk afspeelt in hotels vlakbij de luchthaven van Rome, toch in stand. Maar juist als ze hebben besloten niet langer zonder elkaar te willen leven, slaat het noodlot toe. De onmogelijke liefde tussen Guido en Constantino is voorbij, nog voor die echt kon beginnen.

Benieuwd naar deze roman?

Klik hier voor een voorpublicatie 


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


Giveaway

We maken een aantal lezers blij met een exemplaar van Schittering ! Dus ben jij na het lezen van de voorpublicatie benieuwd naar de rest van het verhaal? Doe dan mee met de giveaway en maak kans op deze roman!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Schittering van Margaret Mazzantini

 

Gerelateerd

Over

Margaret Mazzantini

Margaret Mazzantini

Margeret Mazzantini (1961) is een Italiaans schrijfster en actrice. Mazzantini d...

Gesponsorde boeken