Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Schuim der aarde van Roxane van Iperen

door Hebban Crew 2 reacties
Roxane van Iperen reisde in aanloop naar de Olympische Spelen als correspondent door Brazilië, reportages schrijvend voor ‘De correspondent’. Haar debuutroman ‘Schuim der aarde’ speelt zich af aan de rauwe onderkant en werkelijkheid van het land die ze daar tegenkwam. Op Hebban lees je vast een fragment!


Eind volgende week ligt Van Iperens debuut in de boekhandel. Geen verhaal over rozengeur en maneschijn, maar over de keiharde realiteit, over een land waar ‘moraliteit en maakbaarheid holle begrippen zijn’, aldus uitgeverij Lebowksi.

In een interview licht Van Iperen (jurist, publicist en strateeg) toe: ‘Ik heb voor die setting gekozen vanwege de rauwheid van het verhaal in combinatie met mijn voorliefde voor Portugese en Zuid-Amerikaanse literatuur. Ik houd niet van getrut; er moet iets op het spel staan. Brazilië met haar extreme omstandigheden, ongelijkheid, diversiteit aan landschappen en dunne lijn tussen leven en dood, leent zich daar goed voor. Zo heb ik me de afgelopen jaren verdiept in de politiek, natuur, literatuur, cultuur en geschiedenis.’  

Van Iperen schrijft over de jonge wees Anjo, die samen met enkele andere kinderen opgroeit in een oude schuur op een eindeloze zandvlakte in Brazilie. Ze schrijft over twee prostituees in de grote stad, die dromen van een betere toekomst. Ze schrijft over een agente, die een gelukkig leven lijkt te leiden in een mooi huis met haar man, de hoofdcommisaris. Maar ook zij heeft één groot gemis. Van Iperen verweeft deze verhalen met elkaar, verhalen over mensen die maar een enkel doel hebben: overleven.  

Benieuwd naar deze actuele roman? Lees alvast een fragment!

Naar de voorpublicatie


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug. Houd Hebban deze week in de gaten voor meer exclusieve fragmenten uit nog te verschijnen debuutromans.Over de auteur

Hebban Crew

2340 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Schuim der aarde van Roxane van Iperen

 

Gerelateerd

Over

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)