Hebban vandaag

Leesclubs /

Stevig speurwerk van Nederlandse bodem in 'Koud zonder jou' - schrijf je in voor de leesclub!

door Hebban Crew 2 reacties
De in Sloveens-Nederlandse auteur Igor Znidarsic kan het allemaal. De ervaren schrijver en journalist heeft non-fictie, literatuur en thrillers van zijn hand zien verschijnen. 'Koud zonder jou' is vanaf vandaag online verkrijgbaar bij je lokale boekhandel en op Hebban lees je alvast een sneak preview. Smaakt het naar meer? Schrijf je in voor de leesclub!

Igor Znidarsic (1957) kwam op zijn elfde jaar met zijn ouders naar Nederland. Na zijn middelbare schooltijd begon hij met schrijven, waarbij hij zowel fictie als non-fictie produceerde. Zijn non-fictie werd al snel gepubliceerd in verschillende tijdschriften. Zo kon je stukken van zijn hand lezen in HP/De TijdDe Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Zo rolde hij vanzelf het vak in en was hij werkzaam als journalist, eindredacteur en hoofdredacteur.

Hoewel hij van de non-fictie zijn werk maakte, bleef de fictie bij hem kriebelen. In 2011 verscheen van zijn hand de semi-autobiografische roman Diepgevroren makrelen. In 2014 volgde hij het boek op met de roman De zevende zuster, over leven zowel binnen als buiten 'het systeem'. Toen in 2017 zijn nieuwste boek verscheen, was het duidelijk dat Znidarsic een ommekeer had gemaakt: hij begon thrillers te schrijven. De blindganger was het eerste boek over rechercheur Bianca van Dijk. Koud zonder jou is alweer het derde boek met deze dame in de hoofdrol.

Het verhaal

Op klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naakte lichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietsster. De vrouw is door verdrinking om het leven gebracht, met een speelkaart in haar hand geklemd. Ondanks intensief speurwerk van de recherche blijft de toedracht een mysterie.

Dan valt er een derde slachtoffer. De rechercheurs vermoeden dat het steeds om één dader gaat: de drie slachtoffers waren allen stevige vrouwen met lang blond haar van een jaar of veertig.

Hennie van Eijk is opgegroeid op een afgelegen boerderij in Lochem. Zijn vader heeft zelfmoord gepleegd en hij is opgevoed door zijn moeder. Wanneer zij overlijdt, bouwt hij onder de schuur een escaperoom. Aanvankelijk is het een jongensdroom, maar al snel overschrijden zijn fantasieën alle grenzen.

Leesfragment

Koud zonder jou is een stevige thriller, die fans van Stieg Larsson en Jo Nesbo zal aanspreken. Met onderstaande sneak preview kun jij meteen zien of het boek iets voor je is, en of het nieuwsgierig maakt naar meer. Is dat inderdaad zo? Schrijf je dan meteen in en wie weet ontvang jij een van de 15 gratis exemplaren die we uitdelen.

Lees hier een sneak preview van Koud zonder jou

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Stevig speurwerk van Nederlandse bodem in 'Koud zonder jou' - schrijf je in voor de leesclub!

 

Gerelateerd

Over

Igor Znidarsic

Igor Znidarsic

Igor Znidarsic (1957) is journalist, bladenmaker en schrijver van fictie. Hij we...

Hebban Spots

Koud zonder jou

13 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Koud zonder jou' van Igor Znidarsic (Karakter Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....