Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Tweedehands bloemen van Caroline Ligthart

door Daphne van Rijssel (crew) 5 reacties
Op 8 december verschijnt 'Tweedehands bloemen', de verhalenbundel van Caroline Ligthart, die met haar eerdere korte verhalen al verschillende prijzen won. Haar pittige schrijfstijl wordt vergeleken met die van Annie M.G. Schmidt. Lees hier alvast de eerste verhalen uit deze bundel en oordeel zelf!


Caroline Ligthart (1965) wordt geprezen om de manier waarop ze bij ogenschijnlijke alledaagse situaties de vinger op de zere plek weet te leggen. Dat doet ze ook in Tweedehands bloemen, waarin ze het alledaagse leven voornamelijk vanuit het perspectief van een buitenstaander beschrijft. De bundel bevat onder andere een verhaal over Renske, die zich geen raad weet met haar pasgeboren baby. En een verhaal over een vrouw die zich op zo'n manier met de afwikkeling van een dondelijk ongeluk bemoeit dat het leed alleen maar groter wordt. Het verhaal 'In de tuin' toont Ligthart een verstild portret van het einde van een relatie.

Tweedehands bloemen is kanshebber voor de Week van het Korte Verhaal en de JMA Biesheuvel-prijs. Enkele verhalen uit deze bundel werden eerder gepubliceerd in Hollands Maandblad, De Brakke Hond en De Revisor.

Benieuwd naar deze verhalenbundel?

Lees hier een voorpublicatie


Giveaway

Meer lezen uit Tweedehands bloemen ? Wij maken een aantal lezers blij met een exemplaar! Doe mee met de giveaway!

Sneak Preview Winter

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Tweedehands bloemen van Caroline Ligthart

 

Gerelateerd

Over

Caroline Ligthart

Caroline Ligthart

Caroline Ligthart (1965) publiceerde in Hollands Maandblad, De Brakke ...

Gesponsorde boeken