Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Verraad van Sarah Faber

door Hebban Crew 1 reactie
Gesponsord bericht | Sarah Faber baseerde haar thriller 'Verraad' deels op eigen ervaringen om haar personages Sofie en Daniël karakter te geven. Tijdens de Thriller Tiendaagse lees je een Sneak Preview van dit spannende verhaal.

De gewapende overval uit Verraad is deels gebaseerd op waargebeurde feiten. Op 6 april 2000 vond er een gewapende overval plaats op een bekende drogisterijketen in winkelcentrum ‘De Ridderhof’ in Alphen aan den Rijn. Sarah Faber, een pseudoniem van Marion Alblas, was zelf een van de slachtoffers van de beschreven overval.

Sofie Ventura verloor haar ouders op jonge leeftijd. Om dit verdriet te compenseren stort ze zich op haar werk bij een drogisterij. Op een morgen vindt er een gewelddadige overval op de winkel en het waardetransport plaats. Enkele personen komen om het leven, andere raken zwaargewond. De politie start direct een grootschalig onderzoek. Door gebrek aan bewijs tasten ze volledig in het duister over de exacte toedracht. Sofie lijkt de enige sleutel tot de daders te zijn. Als zij, onbedoeld, een collega vals beschuldigt, speelt haar geweten op en besluit ze zelf de waarheid te ontrafelen. Wat is de prijs voor ultiem verraad?


De auteur heeft Verraad geschreven als fictie om alle betrokkenen, inclusief de daders, onherkenbaar te maken. Ze besteedde veel aandacht aan de emoties waarin je verstrikt kunt raken na een traumatische gebeurtenis. Symptomen van PTSS, maar ook thema’s als discriminatie, depressie en zelfdoding worden aangestipt. Verraad is het eerste deel uit serie die Faber wil schrijven. Haar volgende boek Verdwenen is een direct vervolg, en Sofie en Daniël spelen opnieuw de hoofdrol. De verhaallijn reikt tot in Toscane, waar ze afgelopen herfst een week is geweest om research te doen. 

Benieuwd geworden naar Verraad? Op Hebban lees je het eerste hoofdstuk:

Naar de Sneak Preview

Verraad is in december 2018 verschenen en verkrijgbaar in de boekwinkel. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Verraad van Sarah Faber

 

Gerelateerd

Over

Sarah Faber

Sarah Faber

Sarah Faber is de pseudoniem van Marion Alblas ( Hazerswoude 1979). In december ...