Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Vogelvrij van Kasper van Beek

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Filmmaker en televisieproducent Kasper van Beek wist een spannend verhaal te vatten in boekvorm. Met 'Vogelvrij' debuteert hij als thrillerschrijver. Op Hebban lees je al een Sneak Preview.

Schrijver Tomas Ross voorziet deze debuutthriller van de lofzang: 'Een onovertroffen droomdebuut, met prachtige karakters en een uniek plot van internationale allure.' Uitgeverij Cargo presenteert met Kasper van Beek een schrijver die een verrassend en ambitieus debuut neerzet.

Redacteur Chris Kooi koos dit debuut als zijn voorjaarstip in het eerste deel van de vooruitblik met thrillersleestips: 'Misschien wel het beste debuut waar ik aan heb gewerkt als redacteur, en sowieso een van de meest ambitieuze thrillers van de laatste tijd. Kasper van Beek komt uit de filmwereld, en dat merk je meteen als dit boek begint te lezen. Vanaf de eerste hoofdstukken intrigeert en fascineert het verhaal volkomen. Als lezer weet je net zo weinig als hoofdpersoon Olaf, maar de beklemmende sfeer en subtiele plotwendingen zorgen er voor dat je niet kan stoppen met lezen.' 

Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.

Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

Lees nu een fragment uit Vogelvrij op Hebban:

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


Vogelvrij verschijnt 16 april bij Uitgeverij Cargo. 

Bezoek de Nederlandse Thriller Tiendaagse 2018 homepage

 

 

 Over de auteur

Soraya Vink (crew)

7 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Vogelvrij van Kasper van Beek

 

Gerelateerd

Over

Kasper van Beek

Kasper van Beek

Kasper van Beek (1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van ...