Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Wat de golven brengen van Fabio Genovesi

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
De Hebban Zomer Sneak Previews waren zo'n succes dat de Hebban-redactie het tijd vindt voor een wintereditie. De komende weken publiceren we daarom regelmatig voorpublicaties van grote romans die deze winter verschijnen. Vandaag ‘Wat de golven brengen’ van Fabio Genovesi.

Drie jaar geleden debuteerde de Italiaanse Fabio Genovesi (1974) met zijn roman Esche vive, in het Nederlands verschenen als Vissen voeren. Een coming- of- age verhaal over drie levens die elkaar kruisen in het Toscane van werkloosheid en stilstaande wateren. Genovesi gooie hoge ogen met zijn debuut: 'Als een klassieke coming-of-age roman zo lang boeit en zo vaak doet glimlachen, dan is hij goed geschreven’, aldus De Standaard.  

Op 6 november verschijnt Genovesi’s veelbelovende tweede roman, Wat de golven brengt. Ook in deze roman staat opgroeien in een klein Italiaans dorp centraal. De auteur gebruikte de Italiaanse kustplaats Forte dei Marmi -waar hij werd geboren en getogen- als decor voor het verhaal. In zijn thuisland werd Wat de golven brengen al genomineerd voor de Premio Strega, de meest prestigieuze Italiaanse literatuurprijs die sinds 1974 jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste fictieboek.

Wat de golven brengen

Omdat het niet meevalt om albino te zijn in Italië, om slecht zicht te hebben en om in de schaduw te moeten leven, zet Luna haar verbeeldingskracht in om het leven kleurrijker te maken. Haar oudere broer Luca is een knappe, talentvolle surfer die zijn dagen aan zee doorbrengt. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Luca door de zee opgeslokt. Luna's moeder Serena keert in zichzelf en blijft als een zombie thuis zitten. Luna probeert ondanks het verdriet om haar broer toch weer de draad op school op te pakken.

Sandro, de hulpleraar van Luna, draagt ondertussen een enorm schuldgevoel met zich mee. Hij was degene die Serena aanmoedigde om haar zoon naar het surfkamp te laten gaan. Terwijl Sandro weer toenadering probeert te zoeken, leert Luna dat de zee zowel geeft als neemt. Zonder haar broer probeert ze haar plekje in de wereld te vinden. Wat de golven brengen is een verhaal waarin oude legendes, spoken uit het verleden, dromen en onmogelijke liefdes centraal staan.

Benieuwd naar deze roman?

Klik hier om de voorpublicatie te lezen.

Hebban recensent Mirjam Burger mocht Wat de golven brengen alvast lezen en interviewde Fabio Genovesi. Het interview lees je binnenkort op Hebban!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Wat de golven brengen van Fabio Genovesi

 

Gerelateerd

Over

Fabio Genovesi

Fabio Genovesi

Fabio Genovesi (1974) is geboren in het mondaine kustplaatsje Forte dei Marmi en...

Gesponsorde boeken