Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Wat echt is van Daniela Hooghiemstra

Wie ben je en wie wil je zijn? De herkenbare midlifecrisis van vrouwen rond de veertig. Daniela Hooghiemstra gebruikte dit thema als basis voor haar debuutroman 'Wat echt is'. Ter gelegenheid van de Week van de Debutant kun je op Hebban alvast wat lezen uit deze roman, die in september bij De Arbeiderspers verschijnt.

Daniela Hooghiemstra (1967) is geen onbekende in boekenland. Samen met Dorine Hermans schreef de journaliste meerdere boeken over het hofleven, waaronder Vertel dit toch aan niemand en Ik mag ook nooit iets. Daarnaast schreef ze ook de biografie van wereldverbeteraar Kees Boeke, De geest in dit huis is liefderijk, die werd genomineerd voor de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs. Met haar in september te verschijnen roman Wat echt is maakt Hooghiemstra een overstap van non-fictie naar fictie. Een verhaal over het leven van een vrouw in de Amsterdamse grachtengordel:

Rond haar veertigste belandt trophy wife Vanessa in een existentiële crisis. Als klassenmoeder op de school van haar zoon, als vrouw van een succesvolle zakenman en als dochter die een groots huwelijksfeest voor haar ouders organiseert is ze altijd met anderen bezig. Ze vraagt zich af wie ze zélf eigenlijk is, behalve echtgenote en moeder. Hunkerend naar een eigen, onafhankelijk leven, raakt ze verwikkeld in een liefdesaffaire met een kunstenaar. Maar Vanessa komt er achter dat niets blijkt te zijn wat het lijkt, ook in de liefde niet. Ze vraagt zich af wat de werkelijkheid is. In wie of wat kan ze wel geloven? Wat betekent het om zelf iemand te zijn? Maar dan is het te laat...

"Ze ontdekte dat leugens pas ontstonden als je erop betrapt werd. Dat dan pas het proces op gang kwam van schuldig zijn en boete doen en wel of niet vergeven worden. Er bestond nog een tussenruimte. Een soort koelcel waar alles stilstond zonder dat bederf optrad."

Uit: Wat echt is

  

Benieuwd naar deze roman?

Klik hier voor de voorpublicatie

(Wat echt is verschijnt pas in september, de voorpublicatie betreft een ongecorrigeerde proef.)

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Wat echt is van Daniela Hooghiemstra

 

Gerelateerd

Over

Daniela Hooghiemstra

Daniela Hooghiemstra

Daniela Hooghiemstra (1967) is historica en journalist. Samen met Dorine Hermans...

Gesponsorde boeken